MENÜ

Fenerbahçe ait olduğu yerde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir kez daha Final-Four’da Fenerbahçe. Bir kez daha Play-Off serisini 3-0’la geçerek. Tesadüf değil, şans değil, bileğinin hakkıyla, sonuna kadar hak ederek...

Atina’da iki galibiyet alıp tarihe geçen Kanarya, dün de Panathinaikos’u çaresiz bıraktı. Yunan ekibi son şansını denemek için gelmişti Ülker Arena’ya ama o kadar istekli, o kadar agresif, o kadar enerjik bir Fenerbahçe vardı ki sahada, dün rakip kim olursa olsun çıkamazdı buradan.

Obradoviç yine 4 kısa ile başladı maça. İlk iki maçın suskun ismi Datome çok iyi başladı ama yine erken faul problemine girdi. Vesely, her iki pota altında, daha doğrusu üstünde harikalar yarattı. Uçuyordu Çek pivot. Bloklarla potayı kararttı rakibe. Fenerbahçe savunması, yine her pozisyonda adam değiştirdi. Uzuna kısaya kaldılar ama hiçbir pozisyonda yenilmediler. Bir kez bile. Serinin en istikrarlı oyuncusu Kaliniç yine çok yüzdeli attı.

Udoh ise bildiğiniz gibi!...

İlk iki maçın MVP’si Bogdanoviç uzun süre ortalarda yoktu. Bütün savunma ona konsantreydi, tam 7 top kaybı yaptı ama onun kredisi bol... Yine de son periyotta işi bitiren isimlerden oldu. Tam 8 ribaunt aldı.

Taraftar coştu

Panathinaikos hep gerideydi ama direndi, direndi. Fakat 4. periyotta yelkenleri suya indirdi. Öylesine bir güç vardı ki karşısında, akın akın geliyordu Fenerbahçeli basketbolcular. O gücün karşısında durmak artık imkansızdı...

Bobby Dixon bu zamanları çok seviyor. Taraftar coştu, o üçlük attı. O attıkça Ülker Arena bayram yerine döndü. Pascual, Obradoviç karşısında ezildikçe ezildi...

Sıra artık şampiyonlukta

İşler kötü gidince tek yapabildiği oyuncu değiştirmek oldu İspanyol Coach’un. Önce ilk yarı hiç oynamayan Pappas’ı aldı. Sonra ilk üç periyot hiç oynamayan Nichols ve Fotsis’e sarıldı. Bir umut bir şeyler yaparlar diye düşündü ama öyle olmuyor!!!

Sarı-Lacivertliler üst üste üçüncü kez Final-Four’da... Önce yarı final, sonra final gelmişti. Sıra artık şampiyonlukta. Bu takım, bu coach, bu yönetim ve bu taraftar Euroleague şampiyonluğunu fazlasıyla hak ediyor.

YORUM YAZ