MENÜ

Fener zoru kolay yapıyor

Abone Ol Google News

Vesely yoktu. 'Acaba mı' diyordu herkes. Takım Atina'da kazandı.

Haberin Devamı

Ki o Vesely, takımın sayı ve ribaunt lideriydi.

Sloukas yoktu. Üstüne üstlük, son haftalarda ciddi katkı vermeye başlayan Melih ve 3. oyun kurucu Sinan da yoktu.

Ki o Sloukas takımın 2. en skoreri ve asist lideriydi.

Maçtan önce yine 'soru işaretleri' vardı.

Takım Barcelona'da kazandı bu kez...

Barcelona da 9 maçın 6'sını kazanmış, evinde hiç kaybetmemişti.

Belki de Euroleague'in en opsiyonlu, geniş kadrosuna sahipler. Ama Obradoviç ve Fenerbahçe, yine derslik bir maç çıkardı. Pangos ve Heurtel gibi ligin en etkin iki oyun kurucusu maçı toplam 2 sayıyla bitirdi.

En değerli 4 numaralardan Singleton 24 dakikada 3 sayı atabildi.

5 numaralarından ne Tomiç, ne Seraphin devreye girebildi. Pesiç yönetiminde havaya giren, yıllar sonra Final-Four için umutlanan Barcelona, küçüldükçe küçüldü, çaresiz kaldı Fenerbahçe karşısında.

Sloukas yoktu ama ihtiyaç halinde hep orada olan Bobby Dixon vardı. İlk çeyrek, aklını aldı Barcelona'nın ve Palau Blaugrana tribünlerinin.

Haberin Devamı

O kenardayken, 3-4 dakika saçmaladı yine Fenerbahçe, Maccabi maçına benzer bir durum oluştu. Barça ekstra oynayan Hanga ve Oriola ile geri döner gibi oldu ama Bobby girince kontrolü tekrar eline aldı Kanarya.

Guduriç de son maçlarda gerekeni yapıyor. Dün hem hücumları yönlendirdi, hem skor attı, hem savunmada harika işler yaptı.

13 sayı, 5 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma. Bundan iyisi can sağlığı...

Sloukas, Melih ve Sinan'ın yokluğunda Eric Green'in kendini gösterme maçıydı. Yine geri planda kaldı. Tamam... Sisteme adapte olması kolay değil sonradan gelen ve pozisyonunu daha çok kendi üreten bir oyuncunun ama Green'in potansiyeli, Euroleague tecrübebi, Olympiakos ve Valencia gibi üst düzey takımlarda başrol almışlığı var. Fenerbahçe'de yardımcı oyuncu pozisyonunda oynayacak belki ama, bir an önce rolünün hakkını vermesi gerekiyor.

Zalgiris, Baskonia, Olympiakos, Maccabi ve Barcelona deplasmanlarından zaferle dönüldü. Haftaya sıra Panathinakiso'a geldi. Maç Atina'da da olsa, artık kimsenin aklına 'acaba mı' demek gelmez bence....

YORUM YAZ