MENÜ

Fener yolu yarıladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uzun soluklu serilerde her maçın hikayesi farklı oluyor. Dün de ilk maçtan çok farklı karakterde bir oyun vardı ama kazanan değişmedi. Coach Obradovic, Antic’i kenara alıp, Kalinic’i sahaya sürerken değişik bir strateji ile oynayacağının sinyalini verdi. İlk maçta ikili oyunlarla Vesely ve Udoh’u topla buluşturup işi pota altında bitiren Fenerbahçe, bu kez kısaları ile sonuca gitti. Galatasaray, ikili oyunlarda bu kez uzunlara önlem almayı planlamıştı. Bu kez kısalar boş kaldı ilk yarıda Bobby Dixon ve Sloukas ikilisi neredeyse hiç kaçırmadan tam 25 sayı attı.

Bu maçın karar anı ise 3. periyottu. İlk gün 2. periyottaki 19-5’lik seriyle sonuca giden Sarı-Lacivertliler, dün de 3. çeyrekte uzun süredir ortalıkta gözükmeyen Bogdanovic’in geri dönüşü ve müthiş savunma performansı ile Galatasaray’ın direncini kırdı. İlk çeyrekte sadece 2 sayı atabilen Bogdanovic, ikinci yarıda tam 15 sayı üretip adeta şov yaptı. 3 ve 4. çeyreklerde sadece 9’ar sayı yiyen Fenerbahçe, tahmin ettiğinden çok daha kolay bir şekilde galibiyete ulaştı.

Seri Abdi İpekçi’ye...

Yıllardır süren gelenek yine bozulmadı ve derbilerde yine ev sahibi takım galibiyete ulaştı. Galatasaray yüksek üçlük isabeti bulduğu ilk çeyrek hariç, maçın içinde kalamadı. İyi oynadığını söyleyebileceğimiz bir oyuncu bile yoktu. Bu şartlarda da kazanmalarının imkanı yoktu.

Seri şimdi Abdi İpekçi’ye taşınıyor. Orada mutlaka daha farklı ve motive bir Galatasaray izleyeceğiz. Ama 2-0’dan sonra Fenerbahçe büyük bir avantaj yakaladı. Formda ve güçlü taraf olan Fenerbahçe’nin 3 kez üst üste yenilmesi, pek olası gözükmüyor.

YORUM YAZ