MENÜ

Fener, sonuna kadar hak etti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

6 yıldır üst üste Final-Four oynayan bir takım artık şampiyonluğu hak ediyor. Ekaterinburg’ta iki kez final oynayan, ikisini de kaybeden Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, bir kez daha finalde.
Yer yine Ekaterinburg...

Erkek Euroleague takımları kadar bütçesi olan, Diana Taurasi, Brittey Grinner, Toliver, Alba Torrens, Sancho Lytlle gibi dünya yıldızlarına sahip Ekaterinburg’u, Ekaterinburg’ta eze eze yenmek müthiş bir başarı öyküsüydü. Özellikle ikinci yarıda basketbol göğüsümüzü kabarttı.

Kısa sürede çok iyi hazırlamış

Yeni coach Fırat Okul, kısa zamanda takımı bu büyük maça çok iyi hazırlamış. Üç yıl önce Ekrem Memnun’un yaptığı gibi, elinin altında 12 tane yıldız olan Olaf Lange’yi çaresiz bıraktı Okul. Özellikle savunma stratejisi müthişti. Lange ve yıldızları şaştı kaldı. Taurasi’nin çoğu bireysel çabalarla attığı 26 sayı olmasa, Rus ekibi daha erken yelkenleri suya indirebilirdi.

İlk yarıda savunma harikaydı ama hücumlar işlemedi. Bunda rakibin faullü savunmasına izin veren hakemler, stresten kaynaklı top kayıplarının etkisi vardı. Özellikle iki tane basket faul pozisyonunu atış çalınmayınca Kanarya, devrede 28 sayıda kaldı. Pelin’in kenardan gelip attığı iki üçlük takımın oyunun içinde kalması açısından hayati önem taşıyordu. Keza, Verameyenka’nın son saniye üçlüğü...

Birsel büyük oynadı

İkinci yarıda ise aynı savunma devam etti, kaptan Birsel çok büyük oynadı. 7 asist yaptı ama bütün basketlerde onun parmağı vardı. Levander 6 hücum ribaundu alıp, ikinci şans sayıları bulurken, ekmeğini taştan çıkardı. Takımın verdiği büyük savaşın lideriydi Amerikalı. Verameyenka istikrarlı oyununa devam ederken, ilk yarı boş şutları atamayan Quigley, Ekaterinburg’un fişini çeken isim oldu. Ayşe’nin savunmadaki katkısı çok değerliydi.
Büyük beklentilerimiz olan Parker 2/9, Gruda ise 2/11 ile şut attı. 20 şutun 16’sını kaçırdılar belki ama ribaunt ve savunmaya büyük katkı verdiler. Finalde sıra onlara da gelecek.

Maçın anahtarı ribauntlardı

Maçın anahtarı ise ribauntlardı. İlk yarıda ribauntlar 22-21 Fenerbahçe lehineydi. Maç sonu ise 47-27. İkinci yarı iki pota altında oluşan 31 ribaundun 25’ini Fenerbahçe, sadece 6’sını Ekaterinburg almış. Savaşan, mücadele eden, daha çok isteyen, daha akıllı olan, yani hak eden kazandı. Artık darısı şampiyonluğa.

YORUM YAZ