MENÜ

Fener rövanşı vermedi

Abone Ol Google News

Basketbol kalitesi olarak üst düzey bir oyun olmadı belki ama kıran kırana son ana kadar büyük çekişmeye sahne olan bir final izledik. 4 yıl önce olduğu gibi yine Fenerbahçe ile Darüşşafaka karşı karşıya geldi, kazanan yine Fenerbahçe oldu.

Haberin Devamı

Her saniyesi ayrı bir heyecan, ayrı bir hikaye barındırıyordu final. Üstünlük tam 11 kez el değiştirdi, sonucu belirleyen ise yine serbest atış yüzdesi oldu. Darüşşafaka, 21 kere geldiği çizgiden tam 10 atış kaçırınca bu kadar yakın geçen maçta, yenilgi de onlar için kaçınılmaz oldu.

Fenerbahçe Beko, Daürüşşafaka’nın sert savunması karşısında hücumda çok zorlanırken, Obradoviç’in Williams- Datome değişikliğinin de ne kadar doğru bir karar olduğu ortaya çıktı. İtalyan yıldız hücumların tıkandığı anlarda çok kritik üçlükleri Darüşşafaka potasına gönderdi. De Colo da 2. periyodun başında savunmadan sıyrıldığı anlarda seri sayılarla takımını 8 sayı öne geçirdi ama Kartal’ın organizasyonunda geri dönen Daçka, son ana kadar maça ortak oldu.

Oyunun kırılma anı Vesely’nin Kartal’a yaptığı faul oldu. Daçka 2 sayı gerideyken Vesely önce Kartal’a faul yaptı, ardından itti, ardından ayağa kalkmaya çalışan oyuncunun üzerine yürüdü. Hamilton da takım arkadaşını koruma adına Vesely’e vurunca ortalık karıştı. Hakemler, Vesely’nin yaptığı normal faulu iptal edip, Kartal’ı ittiği için centilmenlik dışı faul çaldı. Hamilton’a da centilmenlik dışı faul çıktı. Karşılıklı fauller sonrası hakemler doğal olarak hava atışı kararı verdi. Daçka’nın da iki serbest atışı da böylece güme gitmiş oldu. Hamilton’un, Vesely’nin tuzağına düşmesi, Daçka’ya pahalıya maloldu.

Haberin Devamı

Daçka 10 serbest kaçırırken, Fenerbahçe yapılan taktik faulleri de özellikle Sloukas’la iyi değerlendirdi. 17’de 14 gibi yüksek serbest atış yüzdesi onlara, zaferi getirdi.

Her iki takım da mücadele olarak şampiyonluğu hak edecek bir oyun çıkardı bence. Kaybedene yazık olacaktı. Umarım, Fenerbahçe kupa morali ile Euroleague’e iyi döner ve Play-Off’a kalacak sonuçları elde eder.

Selçuk Ernak ve ekibini de tebrik etmek gerekiyor. Önce Anadolu Efes’i devirdiler, sonra Galatasaray’ı, ardından da Fenerbahçe’yi son saniyeye kadar zorladılar.

YORUM YAZ