MENÜ

Fener olması gerektiği gibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de üç hafta sona erdi, kağıt üstünde favori gösterilen geçen yılın iki finalisti CSKA ve Fenerbahçe farkını ortaya koydu. Yenilgisiz iki takım var 3 hafta sonunda, ikisi de son finalistler.

Fenerbahçe, ilk iki haftayı birer sayıyla kayıpsız atlatmayı başarırken, bu galibiyetlerdeki kilit faktör yaptığı savunmaydı.

Obradoviç, takım eski olmasına rağmen, hücumda yeni düzenler, yeni setler oturtmaya çalışıyor doğal olarak. Burada bazı aksaklıklar var ama savunma istikrarı galibiyeti yine Fenerbahçe’ye getirdi.

İlk periyotta yenilen 24 sayıdan sonra, kalan 30 dakikada Fenerbahçe potasında sadece 44 sayı gördü. Her ne kadar Zalgiris hücum potansiyeli çok yüksek olmasa da, sonuçta bir Euroleague takımı. Evinde oynadığı iki maçta da rakipleri 60’lı sayılarda tutmak önemliydi Fenerbahçe için. Dün, bu yılki en iyi hücum maçını çıkardı Kanarya. 53 basketin, 22’si asist üzerinden geldi. Bunların tam 11’ini Sloukas yaptı. Antiç ve Sloukas sezona formda başladı.

Dün Vesely ve Datome ritmini bulur gibiydi. Udoh zaten bildiğiniz gibi. Fenerbahçe için gecenin olumsuz tarafı Bogdanovic ve Kalinic’in sakatlanmaları oldu. Çılgın bir fikstür bizi bekliyor. Takımlar 10 günde 5’er maç yapacak. Herkes için yeni bir durum. Bakalım takımlar ve oyuncular buna nasıl reaksiyon gösterecek, hep birlikte göreceğiz.

YORUM YAZ