MENÜ

Fener, Münih'te kayıp

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Vesely’nin yokluğunda ilk maçına çıktı Bayern Münih karşısına. Değil haftanın, sezonun en güzel maçlarından biriydi gibi.

Haberin Devamı

10 galibiyetle şu an için sezonun en sürpriz takımı olan Bayern Münih, çok sert ve agresif savunarak başladı maça.

Fenerbahçe de, ilk periyot rakibin birebir oyunlarını savunamayınca çok sıkıntı yaşadı. Ama ikinci çeyrekten itibaren Sarı-Lacivertliler de, aynı sertlikte savunma yapmaya başlayınca ortaya kıran kırana bir maç çıktı.

Sloukas ile uzatma

Skor sürekli el değiştirdi, Fenerbahçe’de Bobby Dixon inanılmaz bir performans sergiledi. Bayern’de ise Deric Williams. Obradoviç, Lauvergne ve Ahmet’den gereken verimi alamayınca uzun süre 4 kısa ile mücadele etti.

Normal süre Sloukas’ın son saniye basketi ile uzatmaya giderken, birinci uzatma da Leuverge’nin serbest atışıyla berabere bitti.

Agresif savunma

2. uzatmada dirençli olan, ayakta kalan kazanacaktı. Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıyı büyük ölçüde aynı oyuncularla oynarken daha çok yoruldu. Sloukas, geriden gelip takımın öne geçmesinde önemli rol oynarken, uzatmalarda doğru adamı bulamadı. Özellikle Bobby Dixon’un topla buluşturamadı.

Haberin Devamı

Son bölümde daha enerjik olan, özellikle Barthel’le çok zor sayılar bulan Bayern müthiş maçın galibi olurken, Sarı- Lacivertliler, uzatmaya giden ikinci maçını da kaybetmiş oldu.

Yenilginin birçok nedeni olabilir ama Bayern’in agresif savunması karşısında topu dolaştıramamak, iki uzatmaya giden maçta sadece 17 asistte kalmak, Kanarya’nın alışık olduğumuz hücum düzeninden ne kadar uzak kaldığını gösterdi.

YORUM YAZ