MENÜ

Fener, kusursuza yakın oynadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun en keyifli maçlarından biriydi Fenerbahçe adına... İlk yarıda beklenenden fazla yenilgi alan Sarı- Lacivertliler, Panathinainos’tan rövanşı alırken, ikili averajı da eline geçirdi.

Gerek savunma konsantrasyonu, gerekse hücum organizasyonu kusursuza yakındı. Özellikle ilk 15 dakika, adeta sürklase etti Fenerbahçe, Panathinaikos’u...Skor 42-22 olmuştu, Panathinakios’un o 22 sayısının çoğu Singleton ve James’in bireysel çabaları ile gelmişti. Calathes gibi sezonun flaş oyun kurucusuna sahip olan Atina ekibine bir tane bile organize basket imkanı tanımadı Kanarya. Savunma müthiş olunca, hücumlar da tıkır tıkır işledi. 31 basketin tam 20 tanesi asist üzerinden geldi.

Hak ettiği alkışı aldı

Fenerbahçe’ye en değerli katkıyı ise Ahmet Düverioğlu yaptı. Udoh’un yokluğunda Vesely erken faul problemine girmişti. Obradoviç, periyodun son dakikasında Vesely’yi korumak adına kenara aldı. Ama Ahmet o 1 dakikayı öyle iyi kullandı ki, Obradoviç’in de maçın geri kalanında onu oynatmaktan başka çaresi kalmadı. Girer girmez Calathes’e müthiş bir blok yapan Ahmet, hücumda da basketi attı. O moralle maçı 6/7 isabet oranı ile 13 sayı, 4 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma ve 2 blokla tamamladı. Tribünler de ona hak ettiği alkışı fazlasıyla verdi. Fenerbahçe, düne kadar inişliçıkışlı bir grafik çizmişti. Dün, sezonun belki de en iyi basketbolu oynandı. Kalan haftalarda önemli bir fikstür avantajı var Fenerbahçe’nin. Kanarya’nın bu oyununu giderek geliştereceğini tahmin ediyorum. Böyle olursa da o avantajı fazlasıyla kullanacaklardır.

YORUM YAZ