MENÜ

Fener, kritik virajı döndü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bamberg, kazansa da, kaybetse de her rakibe kök söktürüyor. Nitekim 6 maçı son saniye topuyla kaybetmişlerdi.

İddiaları azdı ama disiplinli, düzen içinde oynayan, sonuna kadar mücadele eden bu takıma karşı en ufak bir konsantrasyon eksikliği pahalıya malolabilirdi. Fenerbahçe bu bilinçle maça başladı. Dixon, Kaliniç, Udoh, Vesely attıkça attı. Fark 18’lere çıktı. Ama Sloukas’ın yokluğunda Bogdanoviç’in de sakatlanması, Fenerbahçe’nin dengesini bozdu. Kanarya’da hücumları yönlendirebilecek 4 oyuncu var. Bobby, Bogdan, Sloukas ve Udoh. Bunlardan ikisi olmayınca, Bobby de faul problemine girince, asla pes etmeyen Bamberg de 18 farkı kapayıp oyuna ortak oldu. Ama kariyer maçlarından birini oynayan Dixon çok zor ve kritik şutları soktu. 6 ribaunt ile takımın en çok ribaunt alan oyuncusu oldu. Udoh ise 4 asistle takımın en çok asist yapan ismi. Oyun kurucu ribaunt, pivot asist lideri. Fenerbahçe’nin farkı da burada. Takım oyunu. Herkes, herşeyi yapıyor, taşın altına elini koyuyor. Noktayı da son haftaların formda ismi Kaptan Melih, attığı üçlükle koydu. Bu galibiyet, Fenerbahçe’nin ilk 4 yolunu sonuna kadar açtı.

Efes istediğini aldı

Bamberg yenilgisi sonrası Efes’in farklı oynayacağını düşünüyordum. Ama Efes oyuncuları, maç seçiyor, her rakibe aynı saygıyı göstermiyor sanki. Maccabi’de bir çok yıldız takımdan ayrılmış ya da sakattı. İddiaları kalmamıştı. Ama Euroleague’de ‘nasıl olsa kazanırım’ mantığı ile hiç kolay maç kazanılmadı. Bunu CSKA, Real ya da Fenerbahçe yapsa belki anlaşılır ama yeni kurulan, ‘kör topal’ ilerleyen bir takımın ve oyuncularının böyle hazırlanması kabul edilir bir durum değil.

Nitekim sadece 3. periyodu çok konsantre ve istekli oynayan Efes, 10 dakikalık oyunla galibiyeti kotardı. Bu bölümde Granger’in inanılmaz performansının rolu büyüktü. Geride Zalgiris ve Real Madrid deplasmanları. İç sahada da Olympiakos ve Fenerbahçe maçları var. Efes, kesinlikle bu maçları daha konsantre oynayacaktır. Ama kağıt üstünde hepsi çok zor maçlar. Hele Zalgiris’e kaybederlerse olası ikili averajda geri bile düşebilirler.Umarım, sorumsuzca oynadıkları Bamberg maçını aramazlar..

YORUM YAZ