MENÜ

Fener klasiği!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin İspanya’da alacağı sonuçtan çok, sahaya nasıl bir performans koyacağını merak ediyorduk çok iyi başladığı Top 16’da. Final-Four’un gediklisi TAU deplasmanında bir galibiyet beklemiyorduk Sarı-Lacivertli ekipten ama en azından ilk turda hiç görmediğimiz kazanmak için mücadele etmesini bekliyorduk. Boşuna umutlanmışız. Daha ilk dakikadan itibaren teslim bayrağını çekti genç Fenerbahçe tıpkı Real Madrid, Barcelona ve Panathinaikos ile oynadığı 6 maçta olduğu gibi. Ne bir direnç, ne bir azim vardı kazanma adına. Bizi bırakın, İspanyol taraftarlar bile sıkılmıştır dünkü mücadeleden. Fenerbahçe ilk tur gruplarını sonuncu bitiren Le Mans, Brose Basket ve Virtus Bologna kadar bile direnemedi, direnmedi kendinden biraz daha güçlü takımlara karşı. “Nasıl olsa kazanamam” deyip hiç sıkmadı kendini tıpkı daha önce yaptığı gibi Fenerbahçeli basketbolcular, ortaya da son derece sıkıcı maçlar çıktı. Kendi ayarındaki takımlara karşı iyi motive olan, doğru basketbol oynayan Sarı-Lacivertliler şu ana kadar iyi idare etti ama bundan sonrası için umutlu birşeyler söylemek zor.
TAU belki de bu sezonki en kolay maçını kazandı, karşısında en ufak bir savunma sertliği görmediği için. Son yılların en kötü TAU Ceramica’sı vardı Fenerbahçe’nin karşısında. Kadrodaki kan kayıpları, sakatlıklar belini bükmüştü Baskonya ekibinin, ama karşısında tel tel dökülen bir takım görünce, periyot başı en az 25 atıp 103’e ulaştı. Herşeyin başı tecrübe diyoruz. Vidmar, Preldziç, Ömer Aşık, Oğuz ve Semih, orta karar uzunlara karşı döktürüyor ama karşısında biraz deneyim görünce fark direkt ortaya çıkıyor, skora da fazlasıyla yansıyor.
Belki Fenerbahçe haftayı Rytas’ı İstanbul’da yenip gruptaki iddiasını sürdürecek. Ama insan iyi bir takıma karşı keyif veren bir Fenerbahçe izlemek istiyor bir kere bile olsa.
Euroleague’deki diğer temsilcimiz Efes Pilsen ise bir çuval inciri berbat etti. Panathinaikos’u yeneceğine Montepaschi’yi yen, grupta iddianı sürdür. Şimdi bekle ki rakip ekstra mağlubiyetler alsın. Ya da kendini işini kendin görüp, rakibini İtalya’da yeneceksin. Olmayacak iş değil ama şansını zora soktu Lacivert-Beyazlılar.
Müthiş başladığımız Top 16’da resmen hevesimiz kursağımızda kaldı ikinci hafta.

YORUM YAZ