MENÜ

Fener kaldığı yerden

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Abdi İpekçi’ye Efes Pilsen karşısında arka arkaya 8 maç kazanmış olarak gelen Fenerbahçe’nin rahatlığı, “nasıl olsa kazanırım” düşüncesi içinde olduğu o kadar belli oluyordu ki, oyunun belli periyotlarını çok kötü oynamasına rağmen, zor rakibini, yine fazla zorlanmadan yenmeyi bildi.
Maçın başı, geçen yılki final serisini andırıyordu. Takımın tüm kimyasını bozan Kambala’nın gitmesiyle Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda başrol oynayan Oğuz Savaş-Semih Erden ikilisi ile sahaya çıkan, Kanarya’da tek değişiklik İbrahim’in yerine White’ın olmasıydı. Geldiği günden bu yana bir arpa boyu yol kat edemeyen Vidmar ve Oğuz’u 4 numara oynatma sevdasından vazgeçen Tanjeviç, doğru bir şekilde takımı başlatırken, Kanarya hem Türkiye’nin bence en iyi pivot hareketlerine sahip olan Oğuz’un ve Semih’in hücum ile savunmadaki üstünlüğü, kısaların da yüksek yüzdeli üçlükleriyle hakimiyeti eline aldı.
Ne zaman ki oyuncu değişikleri başladı, Fenerbahçe’nin de ritmi kayboldu. Oğuz’u kenara alıp bir daha oyuna sokmayan Tanjeviç, 4/17 gibi felaket bir yüzdeyle oynayan Mirsad-Ömer Aşık ikilisini gereğinden fazla yan yana oynatınca, karşısında sadece mücadele eden ama iyi oynamayan bir Efes Pilsen bulmasına rağmen uzun süre oyunu koparamadı. Keza ilk 4 dakikada 7 sayı üreten White da, kenarda soğuyan oyuncular arasındaydı. White-Kinsey ikilisinin bireysel becerisi ve bulduğu toplam 29 sayı tıkanan Fenerbahçe hücumlarını rahatlattı. Ancak savunmada 40 dakika boyunca gösterilen üstün performans ve konstarasyon övgüye değerdi.
Efes Pilsen ise mutlaka kazanması gereken maçı öylesine kötü oynadı ki, coach Ekrem Memnun, Kenny Gregory ve müthiş mücadele edip sadece 2/11’le oynayan şanssız günündeki Kerem Gönlüm dışında sezonu erken kapamış görüntüdeydi. Fenerbahçe sendromunu aşmaları için bir galibiyet almaları şarttı Efes’in. O da dün gece olmalıydı. Ama şimdi 2-0 geri durumdalar. Moral motivasyon olarak da dibe vurdular. Arka arkaya 9 maç kaybettikleri bir takıma karşı bu halleriyle arka arkaya 3 maç kazanmaları oldukça zor gözüküyor. Fener final kapısını sonuna kadar araladı.

YORUM YAZ