MENÜ

Fener farklı

Abone Ol Google News

Şanlıurfa’da düzenlenen Kadınlar Türkiye Kupası çeyrek finali derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı farklı yenerken, tam 12 üçlük isabet bulup yarı finale yükselen taraf oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Federasyonu, Kadınlar Türkiye Kupası için Mardin’den sonra bu kez de Şanlıurfa’yı seçmişti.

Basketbolu Anadolu’ya yaymak adına, yapılan bu hamleler Mardin’de sonuç vermişti. Urfa’da da ilk gün maçlarına büyük ilgi vardı. 11 Nisan Spor Salonu tamamen dolarken, dışarıda da yüzlerce taraftar kaldı.

İki takım arasında oynanan son lig maçı çekişmeli geçerken, dün Fenerbahçe baştan itibaren oyuna ağırlığını koydu.

Maçın başında Tuğçe ile iki, Verameyenka ile de 1 üçlük bulan Kanarya, bir anda 20-4 öne fırladı, periyodu da 20-8 önde bitirdi.

Plum’un sayıları...

Galatasaray’ın yaptığı alan savunması karşısında isabetli dış şutların yanı sıra, çember altını da iyi kullanan Sarı- Lacivertliler, Plum’un sayıları ile devreyi 41-26 önde bitirdi.

İkinci yarının başında fark 22’ye kadar çıktı: 48-26. İlk yarıda sakatlanan Macaulay ikinci yarı sekerek oynarken, Işıl’ın 6’da 0’la şut atıp sayı üretemediği maçta genç İrem Naz ve Şerife önemli işler yaptı.

Haberin Devamı

Cim Bom, adam adamaya döndükten sonra 11-0’lık seri ile umutlansa da (48-37), bu kez Ayşe Cora sahne aldı.

Tam 4 üçlük atıp, farkın tekrar açılmasını sağladı. Zandalesini ile de skor bulan Fenerbahçe, maçı 71-56 kazanıp, yarı finale çıkan taraf oldu.

Bugün Şanlıurfa’da Çukurova-Botaş ve Fenerbahçe-Mersin yarı final eşleşmeleri oynanacak. Kazanan takımlar, cumartesi günü finalde şampiyonluk mücadelesi verecek.

YORUM YAZ