MENÜ

Fener farka koştu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş’ta taşlar yerine oturdukça, oynanan basketbol da gelişim gösteriyor. Euroleague’in en zor rakiplerinden biri olan Valencia’ya karşı, gerek savunma, gerekse hücumda bu sezonun en iyi oyunlarından birini sergileyen Sarı- Lacivertliler, Pınar Karşıyaka’yı da 97 sayılık bir performansla farklı yenmeyi başardı.

Dixon’ın dönüşü...

Galibiyetin yanı sıra uzun süredir sakat olan Bobby Dixon’un takıma katılması, Fenerbahçe için önemli kazanımlardan biri oldu. Obradoviç, 12 oyuncuya da dakika verme şansı bulurken, 11 isimden skor katkısı aldı Kanarya. Pınar Karşıyaka sadece bir devre dayanabildi, güçlü Fenerbahçe’ye. İlk yarıda başa baş oynadılar ama Sarı- Lacivertliler’in giderek artan agresifliği ve savunma konsantrasyonu karşısında yapacak fazla da şeyleri yoktu. Son 8 dakikada oyuna girip 4/4 üçlük atan Melih’in performansı onun için sıradandı belki ama, en üst düzey Euroleague yıldızları bile belki senede bir kez bu isabet oranını yakalayabilir.

İşler yoluna girdi

Melih’in üçlükleri farkın giderek açılmasını sağladı, Thompson hiç kaçırmadan 13, Sloukas ise 12 sayı attı. Diğer bir yeni Guduriç ise 1 şut kaçırıp 12 sayıya ulaştı. Geçen hafta Galatasaray’a karşı yüzde 75 iki sayı yüzdesi yakalayan Kanarya, dün de 30 asist üzerinden yüzde 70 iki sayı, yüzde 55 ile üçlük attı. Pas temposu üst düzeydeydi. Gerçi Galatasaray ve Karşıyaka’nın savunma direnci çok zayıftı belki ama bu yüzdeler, hücumda işlerin yoluna girmeye girdiğinin göstergesi.

YORUM YAZ