MENÜ

Fener duvara çarptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş maçından sonra da yazmıştım. Kasun ve Kerem Tunçeri’nin takıma katılması takımın çehresini çok fazla değiştirdi. Shumpert, Smith, Kaya hatta Kakiouzis bile 2 ay önceden çok farklı durumdalar. Öyle bir savunma yapıyor ki Lacivert-Beyazlılar, kabus gibi çöküyor rakibin üstüne.
Dün de, sayı potansiyeli çok fazla Fenerbahçe’yi tamamen çaresiz bıraktılar 40 dakika boyunca.
Hem topa, hem de pas yollarına yaptıkları müthiş baskı ile Fenerbahçe’nin tüm hücum yollarını tıkadılar. Çok basit pasları bile yapamadı Fenerbahçeli basketbolcular. Kimse devreye giremedi Sarı-Lacivertli ekipte, buna izin vermedi Efes Pilsen savunması.
Kanarya’nın son ana kadar maçın içinde olmasının nedeni de, yaptığı savunmaydı. Ama ribauntlarda da ezildiler. Efes çok kritik hücum ribauntlarını da alan taraf oldu.
Ayhan Şahenk’tekine benzer bir maçtı aslında. Efes yine içeri sokmadı Fenerbahçe’yi, ama dışarıdan da boş şuta fazla imkan tanımadı. Kanarya’nın tek şansı en azından boş üçlükleri sokmaktı ama 3. çeyrek sona erdiğinde 19’da 5 atabilmişlerdi.
Koskoca üçüncü çeyrekte 1/7 üçlük, 1/3 ikilik attılar.
Son çeyrekteki 5 dakikalık oyun da Efes’i devirmeye yetmedi.
Kazanan, sonuna kadar galibiyeti hak eden taraftı.
İki sayı fazladan yazdılar kendilerine gerçi, ama çok kötü üçlük atmasalar fark 20’ye yakın biterdi.

Cim Bom hediyeyi almadı
Erdemir-Galatasaray maçı ise tam bir basketbol şöleniydi. İçinde herşey vardı. Erdemir, sonuna kadar hakettiği maçta galibiyeti defalarca altın tepsi ile Galatasaray’a hediye etmeye çalıştı ama Cim Bom o kadar kötü günündeydi ki adeta elenmek için elinden geleni yaptı.
Antalya’ya karşı üç maçlık üçlük istikakını dolduran Galatasaray dün dün 21 tane dış atış kaçırdı. Son 5 dakikaya 72-61 önde giren Erdemir, basket atabilecek durumda olmayan rakibine öyle saçma sapan fauller yaptı ki, akıl alır gibi değildi. Rakip sahada, rakip top sürerken, hiçbir basket tehtidi olmayan pozisyonlarda acemice yapılan fauller sonrası Galatasaray attığı son 13 sayının, 9’unu serbest atışlardan bulunda 74-74’le maç uzatmaya gitti.
Galatasaray’da maçı uzatmaya götüren ve ekstra zamanda “one man show” yapan Murat Kaya dışında kimse elini taşın altına koymadı. Böyle basketbol oynanmaz. İlk çeyrekte 10 sayı atan Guroviç kalan 40 dakikada bırakın şut atmayı, eline top bile değmiyorsa bu işte bir yanlışlık vardır.
Ahmet Çakı ve takımı yine büyük iş yaptı. Hakan Demirel, Funk, Erdal Bibo başladı, Mithat Demirel ve Barbour işi bitirdi. Burgess ve Thomas hücumda etkisiz elemanlar ama ikisi neredeyse Galatasaray’ın toplamı kadar ribaunt aldı, savunmada kusursuzdu.

YORUM YAZ