MENÜ

Fener bir adım önde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Basketbolda uzun süredir beklediğimiz sezon bugün resmen açılıyor. Geçen yıl bütün kupalarda müthiş işler yapan Fenerbahçe ile, Play-Off finalisti Anadolu Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşı karşıya geliyor. Fenerbahçe, transferde en iyi işi, Euroleague finali oynayan kadroyu koruyarak yaptı. Üstüne de Nunnally transferi ile gerek savunma, gerekse hücumda çok yönlü bir ismi kadrosuna kattı. Efes’ten gelen Ahmet Düverioğlu da, dar olan uzun rotasyonunu az da olsa genişletti.

Efes karşısındaki en büyük avantajları, oturmuş bir düzen, birbirini çok iyi tanıyan bir kadroya sahip olmaları. Efes de, geçen yılın flaş ismi Perasoviç’i takımın başına getirirken, Omiç, Honeycutt, Thomas, Samet ve Cotton transferlerini yaptı. En önemli eksikleri Dario Sariç olacak. NBA’in yolunu tutan Hırvat yıldızın yeri doldurulmuş gözükmüyor. O pozisyonda geçen yıl felaket bir sezon geçiren Derrick Brown’a kalmaları, geniş kadroda handikap gibi duruyor. Yine de iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler.

Ama kimyanın oturması biraz zaman alacaktır. Fenerbahçe, geçen yıl finalde Efes’i çok rahat geçmişti. Psikolojik üstünlük de onlardan yana. Perasoviç de, Türkiye’deki ilk resmi maçında kazanmak isteyecektir. Tabii ki finallerde sonucu önceden kestirmek güç olsa da, Obradoviç’in takımı gerek kadro kalitesi, gerekse hazır olmaları itibariyle bir adım önde duruyor.

YORUM YAZ