MENÜ

Fener, başladığı gibi bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde, yeni yılda Euroleague heyecanı yaşandı iki derbide. Fenerbahçe, bu yıl iki kez yendiği Anadolu Efes’i, bir kez daha devirmeyi başardı Ülker Arena’da... Sürekli Fenerbahçe kaçtı, Efes kovaladı, oyundan kopmadılar belki ama Sarı-Lacivertliler, başladığı gibi bitirdi derbiyi. İki takım birbirini çok iyi tanıyordu.

Zaman zaman çok sert savunmalar oldu, kaç kere 24 saniye süresi doldu hatırlamıyorum. Son derece sert, keyifli, Euroleague takımlarına yakışır bir maç izledik. Datome’nin 3/3 üçlük isabeti ile maça başlaması, Bobby Dixon’un istikrarlı olarak skora katkısı, kritik anlarda da Sloukas’ın önderliği, zaferi Fenerbahçe’ye getirdi.

‘Gereksiz işler müdürü’ olmaya aday Vesely, yine kontrolsüz hırsına kurban gitti. İki yıldır Fenerbahçe’nin uzak ara en çok teknik faul ve centilmenlik dışı faul alan oyuncusu Vesely. Tribüne oynuyor, hakemlerle ve rakiplerle de oynuyor. Sadece basketbol oynasa, Fenerbahçe’ye katkısı çok daha fazla olacak.

Daha 2. çeyrekte 4 faul alıp kenara geldi. Agresif, hırslı ve istekli oynamak güzel birşey. Ama bunu kontrol altına alması gerekiyor. Efes iyi mücadele etti. Heurtel ve Cedi’nin skorer oyunuyla ayakta kalmaya çalıştı. Ama ribauntlarda ezildiler. Fenerbahçe’nin 5 kısa oynadığı dönemde de doğru basketbol oynayamayınca geri düştüler. Özellikle Heurtel, oyunu iyi okuyamadı. Rakip kısayken topu hiç pota altına indiremediler. Fenerbahçe’ye oranla düşük üç sayı yüzdesi de onların kaderini belirledi.

Aslan’ın nefesi yetmedi

Hafta içi Bamberg karşısında ağır bir yenilgi alan Galatasaray Odeabank, Euroleague’de yendiği Darüşşafaka Doğuş karşısında ayağa kalkmaya çalıştı. Giden oyuncular, Emir ve Daye’in yokluğunda çok dar bir rotasyonla oynadılar. 3. periyodun sonunda 52-49 öne geçtiler ama bu onların son iyi anlarıydı. Wanamaker önderliğinde 21-4’lük seriyle 56-70 öne geçen Daçka, Euroleague’in rövanşını aldı.

Aslan transfer hataları yapmaya devam ediyor. Yabancı seçimi, özellikle bu dönemde altın değerinde. Yazın fütursuzca bir haftada 9 yabancı ile imza hakkını kullanan Galatasaray, Fitipaldo
tercihinde de yaz döneminden ders almadığını göstermiş. Smith, Dentmon, Thompson en ufak katkı vermeden gitti. Sadece 1 imza hakkı kaldı Galatasaray’ın. Daha Euroleague ve Türkiye Ligi’nde koskoca bir ikinci yarı, Türkiye Kupası ve Play-Off var. Bu rotasyonla sancılı bir sezon onları bekliyor..

YORUM YAZ