MENÜ

Fener başladı Fener bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş'ta Vesely, Nunnally ve Kalinic gibi önemli isimler yoktu belki ama 10 maçlık yenilgi serisinin ardından Panathinaikos ve Malaga'yı yenip toparlanma sürecine giren Valencia'da da Sastre, Vives ve Green gibi topa yön veren skorer oyuncular sakattı.

Zorlu geçmesi tahmin edilen bu deplasmana Fenerbahçe, inanılmaz başladı. Fenerbahçe tam 7 dakika 38 saniye sayı yemedi, Melli, Guduriç ve Thompson'un sayıları ile 15-0 öne geçti. Erken oluşan farklar her zaman tehlikelidir. Rakibin arayı kapaması için önünde çok uzun süre vardır ve bu fark önde olan takımı biraz rehavete sokar. Nitekim ikinci periyot itibariyle Wanamaker-Sloukas ikilisi oyuna girince Fenerbahçe'nin pas ritmi bozuldu. Sloukas, Wanamaker'la beraber oynarken adeta dibe vuruyor. Amerikalı da dün yılın en etkisiz performansını sergileyince oyunun başında girmeyen Valencia üçlükleri sayı oldu, 3. periyodun ortalarında ev sahibi 47-39 öne geçti.

Wanamaker çıkınca

Wanamaker kenara gelip direksiyonun başına Sloukas geçince işin rengi de değişti. O akıcı hücumlar tekrar başladı. Yunan guard 1 sayı ve 12 asistle double-double yaparken Vesely'nin yokluğunda fazla süre alan Ahmet, harikalar yarattı. Hele Dubljevic'i geçip yaptığı smaç görülmeye değerdi. Malli, bütün ağır yükü çekerken Guduriç ve Datome istikrarlı olarak skora katkı yapmaya devam etti. 3. periyodu 50-51 önde bitiren Sarı-Lacivertliler, son çeyrekte 29-17, 8 sayı geriye düştüğü andan itibaren de 41-20'lik bir seri yakalayıp iyi başladığı maçı daha da iyi bitirdi: 67-80

YORUM YAZ