MENÜ

Fener artık şampiyon

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Serinin kadereni etkileyecek en kritik maçtı. Beşiktaş kazanırsa şansını devam ettirecek, Fenerbahçe galip gelirse şampiyon belli olacaktı. İki takım da hazırdı dünkü savaşa. Beşiktaş'a en büyük darbeyi kendi taraftarı ve Bogdanoviç vurdu.

Hala şu anons olayını anlamayan, bilmeyen taraftarlar var. Hakem 1 kere anons yaptırıyorsa, diyor ki 'Ne yapıyorsanız yapmayın'. Yani torpil mi patlatıyosunuz, küfür mü ediyosunuz, sahaya bişey mi atıyorsunuz; yapmayın. İki anons yapıldı, akabinde bir tane aklı az çalışan ya da maçı, takımını, kulübünü sabote etmek isteyen biri, bir torpil daha patlattı. 3 anons demek, bir sonraki maç kesin seyircisiz demek. Dün Beşiktaş kazansaydı bile, 4. maçı boş tribünlere oynayacaktı. Nitekim geriden gelip öne geçtiler, ama tribün olayları sonrası onların da moralleri bozuldu, oyundan düştüler. Onlar da biliyordu bir sonraki maçta taraftar desteği olmadan Fenerbahçe'yi yenmenin ne kadar zor olacağını. Nitekim son hücuma 74-71 önde girmelerine rağmen, aynı kenar oyununda iki kere üst üste faul yapamadan Fenerbahçe'ye üçlük pozisyonu verdiler. Bogdanoviç ilkini bomboş kaçırdı, ama ikincisinde attı. Uzatmada da işi bitirdi Sırp yıldız.

Obradoviç yine müthiş bir kenar oyunu çizmişti. Haydi ilkinde rakibi yakalayıp faul yapamadın, aynı oyunu iki kez yemek savunma acizliğiydi. Bogdanoviç de cezayı kesti. Fenerbahçe'nin geriden gelmesinde 3. periyotta Melih'in 3/3 üçlük atması, Vesely'nin 4, takımın toplam 15 hücum ribaundu almasının payı büyüktü. Beşiktaş 3 maçı da kazanabilecek noktaya getirdi. Dün yine Strawberry dışında çok iyi oynayan ismi yoktu belki ama, takım halinde direndiler. Ama önce taraftarın çıkardığı olaylar, ardından kenar yönetimin gereksiz yere aldığı teknik faul, son olarak da savunmada yaptıkları kabul edilemez hata, onların bu şansını elinden aldı. Artık Fenerbahçe şampiyon diyebiliriz. Aylardır yenilmeyen bir takımın 4 kez üst üste mağlup olması, mucizenin de ötesinde birşey olur.

YORUM YAZ