MENÜ

Fener 5. viteste

Abone Ol Google News

Sezona kötü başlayan Kanarya, 2021 yılıyla beraber şaha kalktı. Üst üste 4 maç kazanan Fenerbahçe Beko, dün de Atina’da 14 farkla yenildiği Panathinaikos karşısında 100 sayı bulup galibiyete ulaşırken, hem ikili averajı eline geçirdi, hem de seriyi 5 maça çıkardı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’da işler iyi gidiyor. Sezona istediği gibi başlayamayan, ağır yenilgiler sonrası umutları azalan Kanarya, üst üste 5. maçını kazanıp Play-Off yarışında varlığını iyice hissettirmeye başladı.

Rakip de bu yıl bekleneni veremeyen Panathinaikos’tu. Atina ekibi kötü gidiş sonrası takımın başına İsrailli Oded Kattash’ı getirmişti. Ama Panathinaikos’un eski oyuncusu da ilk maçında Fenerbahçe’nin mükemmele yakın performansı karşısında çaresiz kaldı. Salı günü tam 29 asist yaparak kazanan Sarı-Lacivertliler, dün de 24 asist üzerinden 100 sayıya ulaşırken, tam 15 üçlük isabet buldu. Guduriç’in gelmesi takımın havasını değiştirmişti. Özellikle de Vesely’nin.

Barthel’in yokluğunda 4 numara oynayan Vesely, bu yıl çok geliştirdiği orta mesafe şutlarının katkısıyla da 12 sayı ve 7 ribauntluk performans sergilerken, Guduriç 18 sayının yanına 4 de asist ekledi.

Haberin Devamı

CSKA deplasmanı...

Savunmadaki istek ve konsantrasyon bu 5 maçlık serideki en önemli faktördü belki de. Pierre’in 3 bloğu, Ulanovas’ın ilk kez hücumda bu kadar katkı vermesi (15 sayı), Brown’un oyunu zorlamaması ve topun kendine gelmesini beklemeyi öğrenmesi ile hücumdaki veriminin artması ve De Colo’nun istikrarı yakalamaya başlaması... Bütün bunlar yan yana gelince hem galibiyet, hem de ikili averaj kazanıldı. Şimdi CSKA deplasmanı var. Bakalım yeni Fenerbahçe, Moskova’da neler yapacak?

YORUM YAZ