MENÜ

Favori Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gerek oyuncuların bireysel, gerekse takım oyunu anlamında sürekli geliştiği, performansı istikrarlı bir şekilde yükselen bir Fenerbahçe Ülker izliyoruz bu sene. O performans da, tam olması gerektiği anda, yani kaybetmenin telafisinin olmadığı maçlarda tavan yaptı. Bu tabii ki, bir takımı şampiyonluğa taşımayı en iyi bilen Obradovic sayesinde oldu. Sezon başındaki Fenerbahçe ile, şimdiki Fenerbahçe arasında, sezon başındaki Goudelock’la, şimdiki Goudelock arasında, sezon başındaki Vesely ile şimdiki Vesely arasında dağlar kadar fark var. En çok eleştirdiğimiz konu, kadro yapısındaki sorunlar, takıma gerçek bir oyun kurucu alınmaması ve takım savunmasındaki zaafiyetlerdi. Zizis’in gelmesi, Fenerbahçe’nin sorunlarını bir çırpıda giderirken, Obradovic’in tek tek baktığımızda iyi savunmacılardan oluşmayan bir oyuncu grubundan üst düzey savunma yapan bir takım yapması onun farkını gösterdi.

Savunma güçlendi, zafer geldi

1.5 yıldır bu takımın kenarda bir ‘aklı’ vardı ama saha içinde topu teslim edebileceği bir ‘beyni’ yoktu. Zizis, belki bireysel olarak çok gösterişli oynamadı ama, onun tecrübesi, zekası, saha görüşü, yanındaki herkesin değerini artırırken, üzerindeki yükü azalan Hickman bile performansını ikiye katladı. Yunan oyun kurucu, Maccabi serisinde bireysel oyununu da üst seviyelere çıkardı. Emir, Bogdanoviç, Goudelock, Bjelica gibi topa yön veren oyuncuların varlığı ile hücumda hiç sıkıntı çekmeyen Kanarya, deplasmanlarda 85-90 sayı yiyen savunmasını da 65-70’li sayılara çekince Final-Four’un yanı sıra, şampiyonluğun da en güçlü adayı haline geldi.

Rakiplerin hiçbiri kusursuz değil

Madrid’de rakipler aşağı yukarı belli. Fenerbahçe ve Obradovic’in performansını daha da artıracağı belli. Tel Aviv’de takımla beraberdim. Coach zaten Final-Four’la yetinmez ama oyuncuların tamamı işlerinin bitmediğinin farkında. Çünkü kazandıkça keyif alıyorlar ve bu keyiflerinin bozulmasını istemiyorlar. Özgüven üst düzeyde. Nasıl bir güçe sahip olduklarının bilincindeler. Euroleague şampiyonluğunun kazanılması için sadece 2 galibiyete ihtiyaç var. CSKA, Real, Barça, Olympiakos büyük güce sahip. Ama hiçbir takım kusursuz değil. Orada en tecrübesizi belki Fenerbahçe olacak ama CSKA ve Real ne kadar favoriyse, o kadar da favori olacak...

YORUM YAZ