MENÜ

Erteleme doğru ama...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Federasyonumuz, Avrupa Kupaları’nda yollarına başarıyla devam eden temsilcilerimiz Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown’un Beko Basketbol Ligi’nde önümüzdeki günlerde oynayacakları üç maçı kulüplerimizin yapmış oldukları başvurular üzerine 16 Nisan 2008 Çarşamba gününe ertelemiştir”. Bu açıklama Federasyon’un resmi sitesinden yapıldı. Çok da iyi etmişler erteleyerek. Gerçi yakın tarihe baktığımızda bir örneğini göremiyoruz. Bu salı oynanacak olan zorlu Siena maçı öncesi, Fenerbahçe’nin cumartesi günü Antalya’ya gidip Kepez’le oynaması hazırlıklarını sekteye uğratacaktı. Bana göre de bu maç ertelenmeli. Ama Fenerbahçe’ye bu şans tanınıyorsa, Galatasaray’a, Beşiktaş’a ve 10 yıl üst üste çeyrek final oynayıp bu alanda Avrupa’da tek olan Efes Pilsen’e de tanınmalıydı daha önce, adaletten, fırsat eşitliğinden dem vuruyorsak. Bir çok örnek verebilirim takımların saatlerce yoldan İstanbul’a gelip, üstünü bile değiştirmeden İzmir’e, Ankara’ya, Antalya’ya gitmelerine, ya da tam tersi bir güzergah izlemelerine. En sıcak örneği Galatasaray. Yine bir salı günü Asvel’le Fransa’da çok kritik bir maça çıkacak olan Galatasaray, normalde cuma günü oynanması gereken Karşıyaka karşılaşmasına, rakibin isteği ve federasyonun onayı ile cumartesi günü çıkmak durumunda kaldı. İzmir’e gidip gelen, ardından Fransa’ya uçan Cim Bom, sadece tek 1 idmanla Asvel maçını oynadı. Onlar erteleme değil, sadece bir gün önce oynamak istemişlerdi oysa müsabakayı.

Saf sanıyorlar
Bir de çocuk kandırır gibi Galatasaray ve Beşiktaş’ın 28. haftada oynayacakları maçları da ertelediklerini söylüyorlar. Adalet dağıtıyorlar ya! Ya kendilerini çok akıllı sanıyorlar, ya da herkesi saf. O maçları ertelemeyip ne yapacaksınız. Galatasaray ve Beşiktaş Torino’da o saatlerde. İkisinden biri yarı final, belki de final oynayacak ULEB’de. 12 Nisan’da hem Joventut Badalona hem de Selçuk Üniversitesi ya da Alpella ile oynamaları mümkün mü. Federasyon da bunun farkına varmış ve aynı gün hem İtalya’da, hem de Türkiye’de maç yapamayacaklarını göz önüne alıp ertelemiş bu iki takımın karşılaşmalarını ileri bir tarihe. “Yok kardeşim çıkın oynayın” da diyebilirlermiş yani, ama kıyak yapıp ertelemişler. Açıklamanın mantığından bu anlaşılıyor.
Sonuçta sadece Fenerbahçe’nin maçı ertelendi fiilen. Çok da doğru bir karar. Sonuna kadar arkasındayım. Kazanılması halinde Final-Four kapısının ardına kadar aralanacağı bu maç öncesi Fenerbahçe’ye hazırlık yapabilmesi için fırsat doğdu. Fazlasıyla umutluyum. Fenerbahçe’nin, Siena’yı geçip Final-Four’a kalacağına inananlardanım. ULEB Kupası’nda da yarı final cepte. Hele bir de iki kupada birden final gelirse, keyfimize diyecek olmaz.

YORUM YAZ