MENÜ

En zoru Fener'e

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague'de 2014-15 sezonu kura çekimi yapıldı. Barcelona, Panathinaikos, Milano ve Bayern'le eşleşen Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray Liv Hospital'a göre nispeten zor bir gruba düştü.

Son üç yıldır, normal sezonları kayıpsız geçip 3 takımla birden Top 16 yapıyoruz. Bu yıl da aynısı olacak gibi gözükse de, maçlar başlamadan, hatta kadrolar henüz oluşmadan öngörüde bulunmak çok da sağlıklı değil. Ama kulüplerin geleneklerine ve geçmiş performanslarına baktığımız zaman, gelecekte de neler yapabileceklerini kestirmek çok güç sayılmaz. Dün itibariyle en zorlu kurayı Fenerbahçe Ülker çekti gibi gözüküyor. Seri başları aşağı yukarı denk takımlar. Burada belirleyici faktör aşağıdan gelen takımların durumları. Fenerbahçe’ye 4. torbadan geçen sezon iki kez yenildiği ve Final-Four’u zorlayan Milano, büyük maddi imkanlara sahip Almanya şampiyonu Bayern Münih geldi. Grupta Barcelona ve Panathinaikos gibi iki büyük kulüp var. Ama geçen yıl da CSKA ve Barcelona’nın bulunduğu grubu lider bitiren Fener’in bir şekilde kendini ilk 4’e atacağını düşünüyorum.

En şanslısı...

İvkoviç yönetimine transfere erken başlayıp, erken bitiren Efes kadrosunu kurdu. Son iki yılın finalisti Real Madrid’i saymazsak, maddi sıkıntılar nedeniyle vasat kadrolarla yola çıkan Zalgiris, ilk kez Euroleague oynayacak olan Nizhny ve Sassari’nin bulunduğu grupta Efes çok şanslı. Büyük olasılıkla elemelerden gelecek olan Unics Kazan gruptaki dengeleri değiştirebilir.

Kaderini kendi çizecek

Galatasaray kaderini biraz da kendi belirleyecek. Şu an hiç transfer yapmadılar. Kadrodan ayrılan isimler oldu. Nasıl bir yol çizecekler, bütçeleri ne kadar olacak? Büyük bir belirsizlik hakim. Olympiakos, Valencia ve Laboral bir şekilde iddialı kadro kuracaklardır. Galatasaray, geçen yılın ayarında bir takımla yola çıkarsa, Kızılyıldız ve Neptünas’ı altına alma ihtimali yüksek olur.

YORUM YAZ