MENÜ

En iyiler finale kaldı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde ve Euroleague’de beklediğini bulamayan Anadolu Efes, kupada çok farklı bir görüntü çiziyor. Ergin Ataman, kendini ve takımını kupaya çok iyi hazırlamış. Önce Fenerbahçe’yi, ardından da Darüşşafaka’yı yenip finale kaldılar. Her iki maçta da skoru hep çift haneli farklarla önde götürdüler, hem de rakiplerine oranla daha dar bir rotasyonla oynamalarına rağmen.

Blatt yönetimindeki Darüşşafaka son dönemde formda. Takım giderek daha iyi basketbol oynuyordu. Ama Ataman, savunma stratejisi ile Darüşşafaka’yı ritmden çıkardı. Daha doğrusu hiç ritm bulamadı Daçka. Ne Wilbekin, ne Ross, ne Eric, ne Bell, ne de Johnson oyunun içine giremedi.

Efes cephesinde ise 7/11 üçlükle 29 sayı atan Simon’un yanı sıra, savunma profesörü Doğuş’un 6/7 isabet oranı ile en skorer ikinci oyuncu olması, Efes’in galibiyetine fazlasıyla yardımcı oldu.
İkinci eşleşmede müthiş bir mücadele izledik.

Tofaş tesadüf olmadığını gösterdi

Ligi domine eden ve liderliği Fenerbahçe ile paylaşan Tofaş, bu başarının tesadüfi olmadığını finale kalarak gösterdi. Bu yıl Beşiktaş’ı üçüncü kez mağlup ettiler.

Crocker çoğu kritik yerde gelen 4 üçlüğü, Beşiktaş’ın en büyük silahı baskılı savunma karşısında tek oyun kurucu ile oynamalarına rağmen, Henry’nin mental olarak direnç göstermesi, Yiğit’in, Kadji’nin tam Beşiktaş yakaladığı anlarda tereddüt etmeden üçlükleri göndermesi, finale ne kadar istediklerinin ve konsantre olduklarının göstergesiydi.

Finali iki hak eden takım oynayacak. Formda takımlar ve formda coachların mücadelesi nefes kesecek. Bir de tribünler boş olmasa, kaliteli basketbolun keyfini daha çok yaşayacaktık.

YORUM YAZ