MENÜ

En büyük pay Obra'da

Abone Ol Google News

Sezon başlarken, Wanamaker ve Nunnally’nin gidişi ile takımda potaya giden ve şutör bir oyuncu eksikliği olacağı konuşuluyordu. Daha, Bogdanoviç ve Udoh’un gidişine alışılmamışken, üstüne bunlar eklenmişti. Ama Fenerbahçe Beko, sezona öyle bir başladı ki, her şey unutuldu.

Haberin Devamı

Peki Sarı-Lacivertliler, nasıl bu duruma gelmişti? BSL’de 10’da 10, Euroleague’de ise 14’te 13 yapmışlardı. Hem de birbirinden zorlu deplasman maçları oynayarak, bu maçların bazılarında Sloukas ve Vesely’den yoksun olarak...

Tabii ki bu takımın 4 yıldır beraber oynamasının, birbirlerini ezberlemesinin, kazanmayı öğrenmesinin payı var ama en büyük pay sahibi Obradoviç.

Başarısının sırrı; Daha iyisini istemek

Obra’nın kariyerine baktığımız zaman takımda hep bir lider oyuncu olur, sistemi onun üzerine kurardı. Ama Fenerbahçe’de, bence Obradoviç de zirve yaptı. Başarılarla dolu kariyerinde hiç üst üste 4 Final- Four, üst üste 3 final yoktu. Bu yıl da büyük olasılıkla oralarda olacak.

Kendisinin de söylediği gibi başarısının sırrı çok çalışmak, asla tatmin olmamak, hep daha iyisini istemek.

Haberin Devamı

Bu yıl Fenerbahçe’nin kazandığı maçlara bakarsak, ne kadar çok yönlü basketbol oynadıkları da ortaya çıkıyor. Rakip hangi önlemi alırsa alsın, oyun gelişirken bir şekilde çözümü buluyor, onların da zayıf yönlerinin üzerine gidiyor.

Deplasmanda üst düzey savunma

CSKA karşısında kısaları çok iyi savunulmuştu, sadece 4 üçlük bulabilmişlerdi ama 25 kere çizgiye gittiler, içeriyi çok iyi kullandılar. Önceki gün Buducnost karşısında, bu kez 15 üçlük atarak kazandılar. Örnekleri çoğaltabiliriz.

Deplasmanlarda sırasıyla Zalgiris’ten 75, Baskonia’dan 72, Olympiakos’tan 72, Maccabi’den 70, Barcelona’dan 65, Panathinaikos’tan 69, Buducnost’tan 65 sayı yediler. 7 deplasmanda da üst düzey savunma yapmaları, tesadüf değil, bir alışkanlık. Bu da Final-Four’a giden yolda en önemli etken.

İç sahada ise sırasıyla 97, 93, 88, 100, 92 ve 79 sayı attılar. Bu yıl set hücumunu çok tempolu oynuyorlar, hızlı ve çok pas yapıyorlar, saha yerleşimleri olağanüstü.

Vesely istatistiksel olarak sivrildi belki ama bu sistemde her maç biri ya da bir kaçı ön plana çıkıyor.

Takım olarak hücum ediyorlar, takım olarak savunma yapıyorlar. Obradoviç de eserini kenardan keyifle izliyor.

YORUM YAZ