MENÜ

Emeklere yine yazık oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Milli takım yine çok çabaladı, çok efor sarfetti, çok mücadele etti ama sonucu Bogdanoviç ve kaçan 9 serbest atış belirledi. Maça Semih’i mümkün olduğu kadar korumak için Sertaç’la başladı Ufuk Sarıca. Ama Sertaç çok hata yapınca, Semih erken girmek zorunda kaldı. Bizim yapmamız gerekenleri de Sırbistan yaptı oyunun başına. Pres yapıp rakibi top kaybına zorlamak en büyük özelliğimizdi. Ama ilk çeyrekte 8 top kaybı yaptık. Üstüne üstlük geri de koşamadık. Sırplar hızlı hücumlarla farkı 12 sayıya kadar çıkardı. Fakat bu takımın en hoşumuza giden tarafı asla pes etmemesi. Genciz, tecrübesisiz belki ama mangal gibi yüreğe sahibiz. Doğuş oyuna girince savunmayı ateşledi, Melih de Sırbistan potasını üçlük bombardumanına tutunca 12-0’lık seriyle bir anda maça ortak olduk. Seyirci de havaya girmişti.

Joviç’in atacağı tuttu!

İkinci yarıda yine geriden geldik ama en büyük sorunumuz olan ribaunt alamamak nedeniyle, yakaladığımız ivmeyi devam ettiremedik. Cedi’nin üçlüğü sonrası öne geçerken, bütün tribünler de ayağa kalkmıştı. Ama yaptığımız harika savunma karşılığında kritik hücum ribauntlarını rakibe verince, o çabanın meyvesini toplayamadık. Tam 15 hücum ribaundu aldı Sırbistan. Ufuk Sarıca, savunma stratejisini Joviç’i riske etmek üzerine kurmuştu. Onu tutan adam, ikili oyunlarda perdelemenin altından geçerken, uzunlara da yardıma gidiyordu. Ama Joviç’in atacağı tuttu. 15 sayı ve 9 asistle oynadı, Sırp oyun kurucu, kariyerinin en iyi milli maçını çıkardı.

Ribauntları alamadık

21 yaşındaki Furkan ve Cedi NBA yıldızı gibiydi. Melih, bu salonun ‘patronu benim’ der gibi oynadı. Semih, rakip uzunlarla çok iyi savaştı, Kenan elinden geleni yaptı ama bunlar yeterli olmadı. 26 kez çizgiye gittik 9 faulu kaçırdık. En kritik savunma ribauntlarını alamadık. Son bölümde Erkan’la Bogdanoviç’i savunmayı denememiz ise tercih hatası oldu. Bogdanoviç, 2 dakikada 8 sayı attı. Belki o bölümde Doğuş denenebilirdi.

Dönüm noktası...

İlk maçta Sarıca’ya teknik faul çalan, maçı katleden İtalyan Mazzoni’nin bu maça verilmesi ya da verilmesine izin verilmesi de düşündürücüydü. Yine kritik bir anda rakip fileye değmesine rağmen basketimiz verilmedi, dönüşte Bogdanoviç üçlük atmadan önce Erkan, Kuzmiç’e faul yapmasına rağmen hem o basket verildi, hem de Sırplar oyuna kenardan başladı. Bu anlar da dönüm noktalarından biriydi.

YORUM YAZ