MENÜ

Efes'e sökmedi

Abone Ol Google News

Tony Parker'ın takımı, mütevazı bütçeli Asvel Villeurbanne yıllar sonra Euroleague'de boy gösteriyordu. Onlar için lige alışma dönemi olacaktı ilk sezon. Ama Lyon'da sırasıyla Olympiakos, Panathinikos, Baskonia ve CSKA Moskova'yı yendiler. O da yetmedi geçen hafta Belgrad'da geriden gelip Kızıl Yıldız'ı uzatmada mağlup ettiler.

Haberin Devamı

Mitroviç yönetimindeki Fransız ekibinin en büyük özelliği, şartlar ne olursa olsun kendi basketbollarını oynamak, asla pes etmemek ve geri adım atmamak.

Bu şekilde tam 4 maç kazandılar. Tecrübesiz olmalarına rağmen son topta biten 4 maçı galibiyet hanesine yazdırmak kolay iş değil.

Dünkü Efes maçında da benzer bir hikaye yazılacaktı belki ama kaybeden 4 takım, Efes'e yol gösterdi biraz...

O tuzağa düşmedi Ergin Ataman'ın takımı.

Dunston yoktu ama Sertaç vardı. Bu kadar az oynamasına rağmen bu kadar hazır olması ve takımına maksimum katkı vermesi, hayranlık verici aynı zamanda.

Sertaç, Asvel galibiyetinin baş mimarıydı.

Ekstra performans gösterenlenden biri de Beaubois oldu. 20 dakikada 16 sayı attı. Onun, diğer kısaların açığını kapatması çok önemli.

Haberin Devamı

Asvel bir kaç kez çift haneli farklarla geri düşmesine rağmen hiç pes etmedi. Sürekli rahatsız etti Efes'li yıldızları. Ama çok kontrollü ve akıllı oynayan Lacivert-Beyazlılar, 9. maçta 7. galibiyetini aldı.

Geçen yıl bıraktığı yerden devam ediyorlar. Sıradan bir galibiyet gibi gözükebilir belki ama yukarıda saydığım takımların bu salondan boynu bükük ayrıldığını düşündüğümüzde, alkışı hak eden 2 puan aldı Efes...

Asvel gibi Milano da evinde hiç yenilmedi. Bakalım Efes, İtalya'da benzer bir zafer alabilecek mi??

YORUM YAZ