MENÜ

Efes'e kupa çok yakışacak

Abone Ol Google News

İki Türk takımıyla geldiğimiz Vitoria’da, finalde kesin yer alacaktık. O takım Anadolu Efes oldu.

Haberin Devamı

Yarı finalde, neredeyse hiç zorlanmadan Fenerbahçe Beko’yu deviren Efes, tarihinde ilk kez final oynama hakkını kazandı. Karşısında ise defalarca buralarda bulunan CSKA Moskova var. Onlar da Real Madrid’i 14 sayı geriden gelip yenerek, geçen yılın rövanşını almış oldular.

Sahada benzer niteliklere sahip, benzer basketbol oynayan iki takım olacak. Geçen yılı sonuncu bitirip, bu yıl şampiyon olma ihtimali bulunan Anadolu Efes’in finalde olması sürpriz gibi görünse de, kadro kalitesi ve sezon boyunca oynadığı basketbolla bu başarıyı hak ettiler. CSKA Moskova’nın ise finalde olması bekleniyordu.

Kısaların kapışması

İki takımın kısaları arasında müthiş bir rekabet olacak. Efes’te Larkin ve Miçiç, Fenerbahçe maçının yıldızlarıydı. Bu oyunculara Beaubouis ve Simon da katılırsa, harika bir dış rotasyona sahip olacaklar.

CSKA cephesine bakacak olursak, Sergio Rodriguez, Nando De Colo, Corry Higgins ve Daniel Hackett gibi yıldızlar var. Burada üstünlük sağlayan bence şampiyonluğa yakın olacak.

Haberin Devamı

Efes’in artısı pota altı

Efes’in artı tarafı ise pota altı. CSKA’nın uzunları Hunter, Hines, Bolomboy ve o pozisyona göre kısa olan Alec Peters’a karşı, Dunston ve Pleiss gibi iki dev, Moerman ve Motum gibi mobil iki dört numaraya sahip olan Lacivert- Beyazlılar, pota altı hakimiyeti sağlarsa ilk şampiyonluğunu kazanabilir.

3 ve 4 numara oynayan ve Real maçının kahramanı olan Clyburn ise sakatlandı ve durumu maç saati belli olacak.

CSKA fazlasıyla stresli

İşin psikolojik boyutuna bakacak olursak, burada da temsilcimizi avantajlı görüyorum. Fenerbahçe Beko gibi CSKA da baskı altında olan taraf. Dün basın toplantısında gözlemlediğim, Rus ekibinin fazlasıyla stresli olduğuydu. Efes ve Ergin Ataman ise rahat. Stres ve baskı yaşamıyorlar. Burada olmaktan ve iyi basketbol oynamaktan keyif alıyorlar. Çok mutlular ve gerçekten eğlendiklerini hissediyorum.

Ergin Ataman da, basın toplantısında konuşmasına başlarken, ‘Biz kazanacağız’ dedi, İtoudis’in resmen suratı düştü.

Anlık performanslar önemli

Sonuçta final. Anlık performanslar önem taşıyacak.

CSKA çok daha pahalı bir kadro ve çok tecrübeli. Efes ise bence bu takımların yarısı kadar bütçeyle, en az onlar kadar kaliteli bir kadro kurdu. Tarihleri boyunca da Euroleague’in baş aktörü oldular. Bu şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyorlar. Ergin Ataman’ın da cebinde Saporta, Eurocup ve Eurochallange Şampiyonlukları var. Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı coachlardan biri olan Ataman’a ve Anadolu Efes’e Euroleague şampiyonluğu çok yakışacak. Attığınız basket olsun. Şans da yanınızda olsun. ..

YORUM YAZ