MENÜ

Efes, yetecek kadar oynadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes’in geçtiğimiz ay performansı tavan yapmış, üst üste 4 maç kazanıp Play-Off yolunda fazlasıyla umutlanmıştı. Ama bu çıkış, oyun anlamında kısa sürdü. Sezon içinde de beklenmedik yenilgiler alan Efes, geçen hafta iddiasız Bamberg’e Abdi İpekçi’de farklı kaybetmiş, şansını riske atmıştı.

Dün daha farklı oynayacaklarını düşünüyordum. Ama Efes oyuncuları maç seçiyor, her rakibe aynı saygıyı göstermiyor sanki.
Maccabi’de bir çok yıldız takımdan ayrılmış ya da sakattı. İddiaları kalmamıştı. Ama Euroleague’de ‘nasıl olsa kazanırım’ mantığı ile hiç kolay maç kazanılmadı.
Bunu CSKA, Real ya da Fenerbahçe yapsa belki anlaşılır ama yeni kurulan, ‘kör topal’ ilerleyen bir takımın ve oyuncularının böyle hazırlanması kabul edilir bir durum değil.
Nitekim sadece 3. periyodu çok konsantre ve istekli oynayan Efes, 10 dakikalık oyunla galibiyeti kotardı.
Bu bölümde Granger’in inanılmaz performansının rolu büyüktü.

Keza Heurtel 18 sayı ve 8 ribauntla, Granger’a fazlasıyla destek oldu. Zaten bu iki oyun kurucunun performansı, Efes’in alacağı sonucu da direkt etkiliyor. Bireysel olarak sonuca gidecek çok fazla oyuncusu olmayan Lacivert-Beyazlılar, bir yerde Heurtel ve Granger’a mecbur.

Bu ikili Bamberg maçını felaket oynamışlardı, sonuç da hüsran oldu.
Geride Zalgiris ve Real Madrid deplasmanları, iç sahada da Olympiakos ve Fenerbahçe maçları var.
Efes, kesinlikle bu maçları daha konsantre oynayacaktır. Ama kağıt üstünde hepsi çok zor maçlar. Hele Zalgiris’e kaybederlerse olası ikili averajda geri bile düşebilirler.
Umarım, sorumsuzca oynadıkları Bamberg maçını aramazlar..

YORUM YAZ