MENÜ

Efes, seviyeyi çok yukarı çekti

Abone Ol Google News

Anadolu Efes’ten çok, Fenerbahçe Beko için daha fazla önem taşıyan bir maçtı. Lider Efes için, telafisi olan bir mücadeleydi. Lige çok kötü başlayan Sarı-Lacivertliler ise seriyi 4 maça çıkarıp Play-Off potasına biraz daha yaklaşmak istiyordu.

Haberin Devamı

Efes, son bir aydır Euroleague seviyesinin çok üstünde basketbol oynuyor. Larkin’in önderliğinde, tüm takım adeta gözü kapalı bir şekilde hücum düzenlerini oynuyor. Dunston’ın yokluğunda ise Pleiss ve özellikle Sertaç, bırakın ABD’liyi aratmayı, belki de ondan daha fazla katkı veriyorlar.

Aslında Fenerbahçe, belki de bu yılın en iyi oyununu çıkardı. İlk yarıda savunmada rakip kısaların ikili oyunlarına tepede sürekli sıkıştırma yaptı, Larkin ve Micic’i bir türlü devreye sokamadı. Ama Fener maçlarını hep iyi oynayan Simon’un yanı sıra, Pleiss ve Sertaç’ın pota altı basketleri Efes’i skorun içinde tuttu.

Larkin, ilk yarıyı ‘0’ sayıyla tamamlamış, ama devre skoru berabereydi. Efes’in başarısındaki hücum göze çarpıyor ama asıl savunmayı da mükemmel yapıyorlar. Saha içi yerleşimleri harikaydı. Pas açılarını çok iyi kapadılar, ters taraf yardımlarına da kusursuz gittiler. Fenerbahçe hiç geri adım atmadı, hep zorladı, zor da olsa skor üretti ama bir yere kadar. İkinci yarıda Larkin biraz kıpırdanınca Efes skorda öne fırladı. Obradovic riske girip 4 kısaya döndü ve savunmada her pozisyonda adam değiştiler. Bu da Larkin, Micic ve Simon’un istediği şeydi. Larkin, birebirlerle potaya gidip ikinci yarıda tam 20 sayı üretti. Bitime 4 dakika kala fark 17’ye kadar çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin son hamlesi ile bir mucize gerçekleşiyordu ama Simon buna izin vermedi. Anadolu Efes yoluna tam gaz ilerliyor. Fenerbahçe’de sorunların farkında ve onları düzeltmeye çalışıyor. Enseyi karartmamaları lazım. Daha Play-Off için önlerinde çok uzun bir zaman var.

Kaybetse bile oyunun belli bölümlerinde bu yıl sahadaki en iyi görüntülerini verdiler. Ama bu oyun ve güçleri çok formda olan Efes’i yenmeye yetmedi.

YORUM YAZ