MENÜ

Efes şampiyon!

Abone Ol Google News

İki Euroleague devi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, sezonun ilk maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaştı, kazanan taraf son Avrupa Şampiyonu oldu. Efes, geçen yıl olduğu gibi kupada da dar bir rotasyonla Fenerbahçe karşısına çıktı ama rakibini 5 kişiyle, bir ara 21 sayı fark atıp çok rahat mağlup etti. Ergin Ataman dar rotasyonu çok tutumlu kullanmayı başardı. Topu neredeyse her hücum 24 saniye çevirdiler, doğru şutu bulana kadar denediler. Tempoyu düşürüp, elindeki oyuncuları yormamaya çalışan Ataman, bunda da çok başarılı oldu. Sadece 5 yabancının skor ürettiği Efes'te yeni transfer Ziziç, 22 sayı ile yıldızlaştı.

Haberin Devamı

Doğru beş!

Fenerbahçe Beko'nun kadrosu çok daha geniş ve değerliydi. Ama İtoudis bir o kadar kötü tercihler yapıp, bu kadrodan hiç katkı alamadı. Attıkları skordan da ne kadar kötü hücum ettikleri belli oluyor. 5 yabancı tercihinde sahada Nige-Hayes'i gören herkes şaşırdı. Aynı pozisyonda Metecan, Pierre hatta Tarık bile bulunurken, Hayes'in yerine bence ya Booker ya da skorer Edwards tercih edilmeliydi. İtoudis takım skor sıkıntısı çekerken de sahada hep uzun kalmayı tercih etti, doğru beşi bir türlü bulamadı. Wilbekın maç boyunca potaya hiç bakmadı.

Haberin Devamı

Adeta yürüyerek

Calathes'in zaten şut problemi var. Bir de aynı anda Pierre, Hayes ve Metecan gibi skorer olmayan 3 numaralar sahada olunca Fenerbahçe ilk yarıda sadece 23, maç sonunda ise sadece 62 sayıda kaldı. Efes oyunu hep kontrol etti. Adeta yürüyerek maç kazandılar. Ziziç'i pota altında çok iyi kullandılar. Kritik anlarda Miçiç ve Clyburn, birebirlerle katkı verdi. Son periyotta Fenerbahçe biraz yaklaşır gibi oldu ama Efes gibi bir takımı 21 sayıdan yenmek kolay değildi. Nitekim olmadı...

YORUM YAZ