MENÜ

Efes, hedefe çok yakın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çok enteresan bir Play-Off maçı izledik Abdi İpekçi’de... Atina’da ikinci maçı kazanan Efes, İstanbul’a büyük bir avantajla dönmüştü. Efes’in en büyük sorunu istikrarsızlık. Aslında maça çok iyi başladılar. Yine çabuk hücum ettiler ama bu kez doğru ve boş şutları buldular. Ama neredeyse hiçbirini sokamadılar. Doğuş, Spanoulis’i sahadan sildi. Avrupa’nın en iyi oyun kurucusu olarak gösterilen Yunan guard daha ilk yarıda 4 top kaybı yapmıştı. Olympiakos, hücum anlamında belki de sezonun en kötü oyununu oynarken, Efes de onlara ayak uydurdu.

18 üçlüğün 16’sını kaçırdı Efes. 16 serbest atışın sadece 8’inde isabet bulabildiler. Rakipten 8 az ribaunt aldılar belki ama savunmadaki enerjileri, kazanma arzuları Olympiakos’tan çok daha fazlaydı.

Hücumda sadece 10 dakika iyi oynadılar, Heurtel-Dunston’un ikili oyunları ile 17 sayılık farka ulaştılar. Tribünler coşmuş, takım da zafer havasına girmişti.

Olympiakos Coachu Sferopoulos da 4. periyodun başında bütün molalarını bitirmişti. Ama Efes klasik iniş çıkışlarını yaşadı. 5 dakikada sadece 2 sayı atabildiler. Sahanın en kötü ismi Spanoulis son 2.5 dakikaya üç üçlük sığdırınca maç kaosa girdi. 17 sayılık fark 1’e indi ama sonunda hak eden kazandı.

Efes artık Olympiakos’u çözdü. Çok büyük bir hata yapmazsa, yarın da kazanıp Final-Four’a kalmaya artık çok yakın...

Daçka’nın işi zor

Darüşşafaka Doğuş ise Madrid’deki maçlardan çok farklı bir görüntü sergiledi. İki kere 18-19 sayı geri düşmesine rağmen pes etmeyip geri geldi ama sonunda bütün oyunu domine eden Real Madrid zafere ulaştı. Real’i elemek için bütün oyunculardan katkı almak gerekiyor. Dün Wannamaker sonradan devreye girdi. Clyburn 10’da 2 attı. Wilbekın takımı ayakta tuttu ama kritik top kayıpları yaptı. Real ise tüm hatları ile oyunun içindeydi. Ama her şey bitmedi. Daçka seriyi Madrid’e taşıyabilirse, bir sürprize daha imza
atabilir.

YORUM YAZ