MENÜ

Efes hata yapmadı

Abone Ol Google News

Euroleague’de ilk deplasman sınavına çıkan Anadolu Efes, iki maçını da farklı kaybeden, bana göre Eurocup ayarında bir takım olan Valencia’yı, ikinci yarıda doğruları bulunca devirmeyi başardı. Bandırma’da şok bir yenilgi alan, ardından da orada kalıp ceza idmanları yapan Efes, maça çok kötü başladı. Valencia ise bir o kadar agresifti. Onlar da 3. hafta sonunda iç sahada bir galibiyet almak istiyorlardı.

Haberin Devamı

‘Dunston ve Pleiss düşünülmedi!’

İlk yarıda iki takım da savunmayı bir kenara bir kenara bıraktı çok kolay hücum etti. Geçen hafta Alba Berlin karşısında normal sürede 95 sayıyı potasında gören Efes, Valencia karşısında da soyunma odasına 46-39 geride gitti. Tamamen, Micic, Larkin, Simon, Peters ve Beaubois’nin şutlarına bakan, iki pivotu Dunston ve Pleiss’ı 20 dakika boyunca hiç düşünmeyen Lacivert-Beyazlılar, ikinci yarıda iç-dış dengesini aklına getirince, maçın rengi de değişti.

‘Daha iyi savunma’

Dunston 3. periyotta ikili oyunlar sonrası 4/4 isabet oranı ile 8 sayı atınca, Efes’in dış oyuncuları da rahatladı. Daha iyi savunma yapan son finalist, 30-17’lik seriyle tek periyotta işi bitirdi.Efes’te Singleton hariç, rotasyona dahil olan tüm oyuncular hücumda ciddi katkı verirken, yüzde 22 ile üçlük atmalarına rağmen böyle bir galibiyet almaları, çok önemliydi. Maçın yıldızı 15 sayı ve 12 asistle Micic olsa da Simon ve CSKA’da hayal kırıklığı yaşayan, ama bu yıl Moerman performansına çıkacak gibi görünen, takıma inanılmaz uyum sağlayan Peters’ın katkısı çok değerli oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ