MENÜ

Efes hata yapmadı

Abone Ol Google News

Euroleague’de iki Türk takımını karşı karşıya getiren derbide, ihtiyacı olan taraf kazandı. Darüşşafaka Tekfen karşısına 3 maçlık galibiyet serisi ile çıkan Anadolu Efes, ilk periyottan itibaren oyuna ağırlığını koyup farka koştu.

Haberin Devamı

Daçka, kaybettiği maçlarda dahi iyi mücadele eden, direnen bir takım görüntüsü vermişti. Ama dün bu oyun karakterini sahaya yansıtamadılar.

Müthiş bir hücum potansiyeline sahip olan Lacivert-Beyazlılar, maçın başında Moermann ve Beaubois ile skor üretirken, Daçka oyunun içine bir türlü giremedi. Farkı sistematik olarak açtı Efes. Periyot 21-14, devre ise 45-25 sona erdi.

Son çeyrekte Efes oyunu bırakınca bir ara 30 sayıya yaklaşan maç, 14’le bitti: 82-68.

Efes’te forma giyen 12 oyuncu da skora katkıda bulundu.

Maçın ne kadar yumuşak geçtiği iki takımın attığı serbest atışlardan bile belli olabilirdi. Efes ve Daçka sadece 7’şer kez çizgiye gittiler.

Coach Ergin Ataman, çok fazla süre vermediği oyuncuları da oynatırken, Efes fazla yıpranmadan galibiyete ulaştı.

All-Star haftasını da göz önüne aldığımızda, Lacivert-Beyazlılar önümüzdeki maçlara daha dinç bir şekilde çıkabilecekler. Üst üste Real Madrid ve Panathinaikos deplasmanları var. Bu ikisinden çıkacak bir galibiyet ve iç sahadaki Olympiakos maçı Lacivert- Beyazlılar’ı kalan haftalar öncesi fazlasıyla rahatlatabilir.

Haberin Devamı

Darüşşafaka, geçtiğimiz ay Olympiakos’u devirmişti. Bir iddiaları yok belki ama belirleyici takımlardan biri olacaklar. Daçka’ya kaybeden, bir maçtan fazlasını kaybetmiş olacak belki. Belki, Olympiakos’la ilk 4 mücadelesi veren Anadolu Efes, bir galibiyet farkla hedefine ulaşacak.

YORUM YAZ