MENÜ

Efes fişi çekti

Abone Ol Google News

EuroLeague’de Anadolu Efes fırtınası sürüyor. Sırbistan deplasmanında 15 bin taraftarı önünde Kızılyıldız’a karşı ilk 2 periyoda 11-0 ve 10-0’la başlayıp fişi erken çeken temsilcimiz salondan 85-78 galip ayrıldı. Üst üste 9. deplasman zaferini alan Lider Lacivert-Beyazlılar, en yakın rakibiyle 3 galibiyetlik farkı korudu.

Haberin Devamı

25 dakika boyunca Euroleague’in en iyi basketbol oynayan takımını izledik Belgrad’da. Rakip değil Kızılyıldız, kim olursa olsun bu performans karşısında çaresiz kalırdı. 15 bin taraftar önünde oynayan Kızılyıldız da çaresiz kaldı.

Maça 11-0 ile başlayan, ikinci periyoda da 10-0’la girip 24 sayılık farka ulaşan Anadolu Efes, fişi erken çekti Belgrad’da. Euroleague tarihinin en dominant basketbolunu oynayan Larkin, adeta yürüyerek daha ilk yarıda 15 sayıya ulaşırken, kenardan gelen Beaubois 3 üçlükle destek verdi.

Ergin Ataman ve Efes, kariyerinde düşüşte olan isimleri de tekrar Euroleague sahnesine sürüyor. Bu isimlerin başında ise Singleton geliyor. Panathinaikos’taki son sezonu ve Barcelona’daki dibe vuruşunun ardından, Efes’te adeta küllerinden doğdu Amerikalı forvet. 13 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve 3 top çalma ile mükemmel bir performans sergileyen Singleton, gecenin adamı olurken, 24 sayılık farkın getirdiği rehavet doğal olarak ikinci yarıya yansıdı.

Haberin Devamı

Sırada CSKA var

Kızılyıldız da Efes’in bu rahatlığını değerlendirip farkı makul seviyelere çekti. Tabii ki kolay değil. Daha ilk yarıda 20’li farklara ulaşıp aynı konsantrasyonla 40 dakikayı tamamlamak. Sonuçta Efes kazanacak kadar oynadı ve liderlik yolunda bir deplasman engelini daha aştı. Şimdi sırada CSKA deplasmanı var. Efes uzun süredir Rus ekibini yenemiyor. Bakalım, Moskova’da İstanbul’da kaybedilen maçın rövanşını alabilecekler mi?

YORUM YAZ