MENÜ

Efes fırtınası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes’in en önemli sorunu maç içi istikrarı. Ritmi bulduğu zaman, hücumda müthiş oynuyor. Ama kontrolü kaybettiği zaman da, top kayıpları ile maçtan kopuyor. Dün 30 dakika harika oynadılar. Fark 16’lara çıktı (48-32), Barcelona’nın oyuna tutunmaya niyeti bile yoktu sanki.

Ama Efes, rakibi durduk yere işin içine soktu. 28. dakikada skor 54-39 olduktan sonra, iyice havaya giren Lacivert-Beyazlılar, ‘hızlı hücum edeceğim’ derken tonlarca top kaybı yaptı. Barcelona da, üçlüklerle 13-0’lık seri yakalayıp yavaş yavaş yaklaştı. Özellikle son 1.5 dakika içinde Renfroe, Doelman ve Rice ile arka arkaya 3 üçlük bulan İspanyol ekibi 68-66 öne geçti.

Savunma istikrarı

Salonu dolduran binlerce taraftar, galibiyet şarkıları söylerken şoka girmişti. Ama son hücumu çok akıllı kullanan Efes, Dunston’la bulduğu basket faulle, sonuna kadar hak ettiği maçı, zor da olsa kazanmayı başardı.

İlk üç periyot tüm istediklerini sahaya yansıtan, Granger, Heurtel, Cedi ile skor bulup oyunu kontrol eden Lacivert-Beyazlılar son periyotta 23 sayı yemesine rağmen, yavaş yavaş takım savunmasını da yukarı çekiyor. Son üç maça kadar potasında ortalama 90 civarı sayı gören Efes; Kızıl Yıldız, Maccabi ve Barcelona’yı 70’lerde tutmayı başardı. Savunma istikrarı da, beraberinde üç önemli galibiyet getirdi.

YORUM YAZ