MENÜ

Efes direniyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes için artık her maç bir final. Perasoviç döneminde fazlasıyla cepten yiyen, iç sahada toplamda 6 yenilgi alan Lacivert- Beyazlılar’ın, yenilgiye tahammülü kalmadığı bir maçtı. Kızıl Yıldız, ligin en vasat takımı olmasına rağmen yine de 7 galibiyete ulaşmayı başarmıştı. Ataman döneminde sistemi de değiştiren Efes, son üç yıldır İstanbul’da kaybetmediği Belgrad ekibini, zaman zaman zorlansa da devirdi, ihtiyacı olan galibiyete ulaştı.

Galibiyet kadar Simon, Dragiç ve Motum’un harika oynayıp, özgüven kazanmaları da önemliydi. Ataman’lı dönemde büyük bir düşüş yaşayan Dragiç, hiç kaçırmadan 24 sayı, 3 ribaunt 4 asistle oynayıp, harika bir performans sergiledi. Tüm gözler yeni transfer Tony Douglas’taydı. NBA tecrübesi olan oyuncu, ikinci periyotta oyuna girdikten sonra fark Efes lehine açıldı. O da yüksek bir yüzdeyle oynayıp, 12 sayı ve 4 asistle katkı verirken, Euroleague sertliğinde savunma yapmasını öğrenmesi gerekecek. 22-21, 28-25, 27-25, 27- 24... Bunlar periyot skorları...

Efes, rahat kazanamadı belki ama bütün periyotlarda öndeydi. 40 dakika boyunca oyunu domine etti. Zorlandığı anlarda McCollum sahne aldı. O günündeyken, birebirde durdurulması imkansız bir oyuncu. Tam 7 faul aldı, Kızıl Yıldız potasına 20 sayı bıraktı. Efes’in şu an itibariyle Play-Off potası ile arasında 4 galibiyet fark var. Önünde de 13 maç. İşi tabii ki çok zor ama, 3 maçlık bir seri onlar için sezon sonunu çok heyecanlı bir hale getirebilir.

YORUM YAZ