MENÜ

Efes çok farklı

Abone Ol Google News

Anadolu Efes'in kazanmasından ziyade, nasıl kazanacağının önemli olacağı bir maçtı. Çünkü Zalgiris Kaunas, nagalip ligin dibinde. Zaten sınırlı kapasiteye sahip kadroda Mudiey ve Leuvergne de sakat. Kötü günler geçiren Efes'in galibiyete ulaşması normaldi belki ama sahada nasıl bir basketbol oynayacağı geleceğe ışık tutacaktı. 6 maçta 5 yenilgisi bulunan son şampiyon son derece ciddiye aldığı maçta o unuttuğu kendi basketbolunu oynamaya çalıştı 40 dakika boyunca. Genelde de bunu başardı.

Haberin Devamı

Maçı erken kopardılar

Larkin ve Beaubois formsuz, Micic sakatlıktan daha yeni çıktı ama Simon'un takıma elinin değmesi, Moerman ve Singleton gibi 4 numaralardan dış atış katkısı alınması, kısaların gerek ikili oyunlar, gerekse potaya giderek uzunlar Petrusev ve Pleiss'i sürekli beslemeleri eski günlerden esinti sundu. Bryant rolünü çok çabuk kabullendi ve sanki uzun yıllardır bu takımda oynuyormuş gibi katkı veriyor. Maça çok agresif savunma yaparak başlayan Lacivert-Beyazlılar, zaten pamuk ipliğine bağlı olan Zalgiris'in direncini çok çabuk kırdı. Maçı erken kopardılar belki ama ısrarla aynı basketbolu oynamaya devam ettiler.

Haberin Devamı

Reaksiyon gösterdiler

Fark periyoduk olarak açıldı. Larkin-Beaubois ikilisinin 1/7 üçlük isabet oranı ile oynamasına rağmen atılan 94 sayı önemliydi. Tabii herşey yoluna girmedi belki ama Efesli oyuncuların sahadaki tavrı, bir an önce ayağa kalkmak için çaba gösterdikleri yönündeydi. Dunston ve Anderson daha sakat. Kısalar formsuz. Halen eski görüntüsünden çok uzakta Anadolu Efes ama en azından bir reaksiyon göstermeleri güzeldi...

YORUM YAZ