MENÜ

Efes, Atina'ya gelmemiş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin önceki günkü Panathinaikos galibiyetinden sonra, neden ikinci bir Atina zaferi olmasın düşüncesiyle gelmiştik Dostluk ve Barış’a... Efes’in sezon sonunda yükselen performansı, Olympiakos’un son 3 maçını kaybetmesi, Lojeski’nin yokluğu az da olsa umutlu kılıyordu bizi. Ama Efes maça öyle bir başladı ki, inanılır gibi değildi. Ne oynadıklarını onlar bile anlamadı. İlk ya da ikinci pasta topu potaya atan, sürekli yanlış tercihlerde bulunan Lacivert-Beyazlılar, maçın içine bir türlü giremedi.

Farkı yarattı

O kadar yanlış tercihlerde bulundular ki, ilk yedi 7 üçlüğün tamamı kaçtı. Sadece bir kaç tane turnike ve smaç atabildiler oyunun başında. Spanoulis’in 0, Printezis’in 2 sayı attığı devrede 14 sayı geri düşmüştü Efes.

Maçı da orada bıraktılar zaten. Geri dönüş için en ufak bir enerji, en ufak bir çaba sarfetmediler. Bir Play- Off maçını böyle oynamasını açıkçası hiç beklemiyorduk Efes’in. Spanoulis’in etkisiz oynadığı ilk yarıda kenardan gelen Waters ve Green inanılmaz işler yaptı.Mantzaris’in üçlükleri, farkı yarattı.

Kötü sonuç

Ribanutlarda da ezildi Efes. Olympiakos 47 ribaunt alırken, Efes 31 ribaunt aldı. İşin mücadele yönünde de yoktular. Sonuçta kötü bir maç, kötü bir sonuç.

Sezon içinde de Efes’i bu tip durumlarda çok görmüştük. Bir maç sonra ise bambaşka bir havaya bürünebiliyorlardı.

Umudumuz yarınki maçta başka bir Efes görmek. Ama, dün yenilginin yanı sıra maça tedirgin çıkan, son haftalarda sorun yaşayan Olympiakos’a özgüven kazandırmaları, onları havaya sokmaları oldu. İkinci maçta işleri daha da zor olacak.

YORUM YAZ