MENÜ

Dünya Kupası aşkına

Abone Ol Google News

2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde ikinci turda 3. hafta maçları başlıyor. İlk rakibimiz İspanya. İki takımda da çok önemli eksikler var. Milliler, grup lideri rakibini Ankara’da devirirse, büyük olasılıkla şimdiden Çin’e gitmeyi garantileyecek.

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası’na katılma yolunda çok önemli bir maça çıkıyor. Grup maçları Euroleague ve NBA takvimi ile çakıştığı için, takımlar yaz ayındaki maçlara göre çok farklı kadrolarla sahada olacaklar.

Hücumda zorlanabiliriz

Bizden başlayalım; Karadağ ve Slovenya maçlarında takımı sırtlayan isimlerden Cedi, Furkan ve Ersan ABD’de... Wilbekin, Maccabi ile Bayern Münih maçını oynadıktan sonra pazar günkü Karadağ maçına gelecek. Bugün yok. Üstüne üstlük eksik kadroda takımın en önemli skor gücü olması beklenen Melih Mahmutoğlu sakatlandı. Bu şartlar altında İspanya karşısına çıkacağız.

Mevcut kadrodaki isimler kendi kulüplerinde çok fazla oynama fırsatı bulamadı. İspanya karşısında özellikle hücumda çok zorlanacağız gibi görünüyor. Ama asıl hedef Karadağ maçı olacak...

Haberin Devamı

TBF’nin, Wilbekin için izin alması önemli başarı.

İspanya’nın yıldızları yok

İspanya’ya bakacak olursak; onlarda da Euroleague ve NBA oyuncuları kadroda yer almıyor. BSL’de harika bir sezon geçiren Colom ve Cedevita’da oynayan Aguilar yurt dışında oynayan isimleri. Diğerleri Estudiantes, Tenerife, Zaragosa ve Valencia oyuncuları.

Bizden farkları, normal şartlarda İspanya’da ilk 20’ye giremeyecek olan bu isimlerin kendi takımlarında sorumluluk alabilmeleri. Yine de kağıt üstünde kazanabileceğimiz bir maç.

Ankara seyircisi günler öncesinden biletleri bitirdi. Salon tamamen dolu olacak. Coach Ufuk Sarıca ve oyuncular, moralli ve özgüvenli. Zor ama imkansız olmayan bir maç bizi bekliyor.

Semih Erden

Takımın yegane pivotu. İBB tercihinde bulundu ve 30 dakikanın üzerinde oynuyor. Faul problemine girmemesi gerek.

Ege Arar

Galatasaray’da ciddi süre alıyor. Son iki maçta da Milli Takım’da katkı verdi. Bugün ona iş düşecek.

Doğuş Balbay

Takımın en tecrübeli, en formda ve kendi kulübünde de en çok oynayan ismi. Kaptan’ın bugünkü performansı belirleyici olacak.

Metecan Birsen

Sakarya’da ve milli takımda önemli işler yapmıştı. Ama Efes’te çok az süre alıyor. Maç eksiği var.

Tolga Geçim

Son 4 maçta kadroya alınmamıştı. Şimdi yeniden seçildi. Ukrayna galibiyetinin mimarıydı. Yine sürpriz bekleyebiliriz.

Sinan Güler

O da uzun bir aradan sonra kadroda. Bu yıl daha fazla süre oluyor. Tecrübesi ile çok şeyler beklediğimiz bir oyuncu.

Göksenin Köksal

Bu yılki Galatasaray’da ciddi sorumluluk alıyor. Hücumda da daha fazla katkı vermeye başladı. Mutlaka iyi oynaması gerekiyor.

Kartal Özmızrak

Kartal, hem Euroleague hem ligde yeteri kadar oynuyor. Wilbekin’in yokluğunda ona çok iş düşecek.

Sertaç Şanlı

Semih’le beraber milli takımın ikinci pivotu. Şu ana kadar çok faydalı oldu. Ama bu yıl kulübünde neredeyse hiç oynamadı.

Oğuz Savaş

Yıllardır basketboldan uzaktı. Bu yıl salonlara iyi bir dönüş yaptı. Beklenenin üzerinde bir performans sergiliyor.

Metin Türen

4 numara pozisyonundaki nadir oyuncularımızdan biri. Ersan yok. Onun da bu maçta kötü oynama kredisi yok.

Haberin Devamı

Berk Uğurlu

Milli takım aday kadrolarında yer aldı ama oynama fırsatı bulamadı. Şimdi şans ona geldi. Fırsatı iyi değerlendirmeli.

Buğrahan Tuncer

Melih sakatlanınca kadroya dahil edildi. Şutör ve skorer guard pozisyonunda oynayacak. O da Efes’e geldikten sonra düşüşe geçti.

YORUM YAZ