MENÜ

Dört dörtlük Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu yıl Abdi İpekçi’nin de büyüsü bozuldu. Obradoviç döneminde İpekçi’de hiç kazanamayan Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakibini İpekçi’de ikinci, toplamda da 4. defa mağlup etti.

Maçın büyük bölümünde her şey Galatasaray Odeabank’ın istediği gibi gidiyordu. Sloukas’ın yokluğunda önemli bir süre oyun kurucu oynayan Bogdanoviç, baskı altında ezilirken, Fenerbahçe 25 dakika hücum anlamında hiçbir şey üretemedi. Sarı-Kırmızılılar, son derece konsantre ve arzulu savunma yaparken, planladıkları herşeyi uyguluyordu. Pleiss her iki pota altında da hakimiyet kurarken, kısalar da rakiplerini kolay geçip potaya gidiyordu.

Udoh ve Vesely skora hiç katkı yapamazken, Melih Mahmutoğlu ve Dixon’un üçlükleri ile ayakta kalmaya çalıştı Sarı-Lacivertliler. 23. dakikada fark 15 olduktan sonra Obradoviç, oyun stratejisini biraz değiştirdi.

Sete set oyunda, Galatasaray savunmasını aşamayan Kanarya, geçiş hücumları ile skor bulmaya çalıştı. Fenerbahçe, erken hücum etmeye başlayınca skordaki kısır döngüyü kırarken, bu durum savunmasına da yansıdı.

Fenerbahçe, 50-35’ten, 56-57 öne geçti. Oyunun bütün ritmi değişirken, Ergin Ataman’ın mola almaması da ilginç bir tercih oldu. Momentum göz göre gidiyordu ve Galatasaray buna bir önlem alamadı.

Nitekim Kanarya, geriden gelmenin avantajını çok iyi kullandı. Udoh ve Vesely de devreye girdi. Nunnally savunmada hata yapsa da hücumda kritik basketlere imza attı. Galatasaray son hamleyi yaparken, Obradoviç de baskıda başarısız olan Bogdanoviç’i sahada tutup, Dixon’u kenarda oturtması da tartışılacak bir tercihti. Nitekim Bogdanoviç üst üste iki top kaybı yaptı ama Galatasaray bu fırsatı hücumda değerlendiremedi.

Saatlerce küfür yiyen Melih, bu durumdan hiç etkilenmemiş göründü. Soğukkanlılığını korudu. 3’ü üçlük olmak üzere tam 12 sayı attı. En önemlisi ise tekrar Obradoviç’in güvenini kazanması oldu.
Ergin Ataman yıllar sonra Galatasaray’ı lig şampiyonu yaptı. Geçen yıl da Eurocup’ı kazanıp kulüp tarihinin en önemli başarısını elde etti. Bu yıl ne kadar başarısız olursa olsun, sonsuz kredisi bulunması gerekli diye düşünüyorum. Ona yapılanlar bence haksızlık...

YORUM YAZ