MENÜ

Devler keyif verdi

Abone Ol Google News

12 Dev Adam, 2019 Dünya Kupası’na hazırlanıyor. Ersan, Wilbekin, Semih ve Tolga olmadan Fransa’da, Fransa ve Tunus’u yenen Milliler, ilk kez taraftarı önüne çıktı. Rakip 12 maçın 10’unu kazanarak Afrika Elemeleri’nden Dünya Kupası’na katılacak olan Senegel’di. Rakip, her ne kadar bizim seviyemizde olmasa da, oyunu ciddiye alan, 40 dakika konsantre basketbol oynayan ve en önemlisi hazırlık döneminde çalıştığı oyun prensiplerini sahaya yansıtmaya çalışan bir Milli Takım vardı sahada. Semih ve Tolga dün de yoktu. Coach Ufuk Sarıca, 14 oyuncusunu da görme ve onlardan verim alma fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Fizik olarak iyiyiz

Cedi, Furkan, Ersan, Melih gibi as oyuncularla başladığımız maçta hemen üstünlüğü ele aldık, periyodu 21-6, devreyi de 38-27 önde bitirdik. Dikkat çeken ve sevindirici istatistikler vardı dün. Bir kere sonradan gelenler hariç, takım fizik olarak her geçen gün zirveye doğru ilerliyor. Çoğu iyi durumda. Berk’in özgüvenle potaya gidip 7 sayı ve 2 asiste oynaması, Yiğit’in çok kısa sürede 10 sayı atıp, 4 asist yapması, keza Metecan’ın 11 dakika sahada kalıp 6 sayı üretmesi önemliydi. İyi savunma yapıp, çok fazla fast break sayısı bulduk. Ki bu bizim gibi genç bir takım için çok önemli.

Haberin Devamı

Emeğin karşılığı...

Geçiş hücumlarından ne kadar çok skor üretirsek, bu Dünya Kupası’nda bizim işimize o kadar çok yarayacak. 25 asiste karşın sadece 6 top kaybı yapmak da, ne kadar motive oynadığımızın bir göstergesiydi. Fark bir ara 39 sayıya çıktı: 84-45. 94-59 da bitti. Sonuçtan ziyade, şu ana kadar harcadığı emeğin karşılığını almaya başlamış bir takım görmek güzeldi.

YORUM YAZ