MENÜ

Devler işleri bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu’ndaki beşinci maçında, Ukrayna’yı 80-66 yenerek, ikinci tura yükselmeyi garantiledi

A Milli Basketbol Takımımız, Ukrayna'yı 80-66 yenerek, Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde ikinci tura çıkmayı garantiledi. Sürpriz bir şekilde kaybedilen İsveç ve Letonya maçları olmasa, şimdiden Çin yolunu yarılamıştık ama yine de iddialı bir şekilde gidiyoruz ikinci tura. 3 yeni oyuncu, milli takımın çehresini fazlasıyla değiştirdi. Öncelikle iki NBA oyuncumuz Cedi ve Furkan'dan bahsetmek gerek. Bir kere, bazıları gibi gelmemezlik etmediler. Hem geldiler, hem de fark yarattılar. Cedi 20, Furkan 21 attı. Fizik olarak da çok gelişmişler. Umarız değişmezler ve milli takıma uzun süre hizmet vermeye devam ederler.

Yeni devşirmemiz Wilbekin da ilk maçında hiç yabancılık çekmedi. 13 sayı ve 4 asistle oynadı. Ukrayna ilk çeyrekte 4 üçlük bulup 28-15 öne fırladı. Tam 9 asist yaptılar. Biz ise sadece 1 tane.

Sırada İsveç var
Kafalarda soru işaretleri oluşmaya başlamıştı ki, 2. çeyrekte Cedi önderliğinde muazzam bir takım gördük sahada. 12-0'la başladık, 36-12 ile bitirdik periyodu. Devre 5-40 sona ermişti. Bir periyotta Ukrayna'nın işini bitirdik. 4. periyodun başında rakip umutlanır gibi oldu (61-54) ama bu kez Semih ve Metin'in çember altı basketleri ile 15-0'lık seri yakalayan Ay-Yıldızlılar, istediğini aldı. Şimdi sırada İsveç var. O maçı da kazanırsak, 2. tura 4 galibiyet taşıyacağız. Hiç de fena değil.

YORUM YAZ