MENÜ

Devler işi bitirdi

Abone Ol Google News

Sezon ortasında, her iki takımın ‘kalan sağlarla’ çıktığı, bizim açımızdan çok daha önem taşıyan bir maçtı. Kazandığımız taktirde 2019 Dünya Kupası Elemeleri’ne katılmayı yüzde 90 garantileyecektik. Şimdi grup liderliği hesapları yapmaya başladık.

Haberin Devamı

Zor oldu belki ama 40 dakika boyunca maçın hakimi bizdik. Bir çok kez oyunu koparacak noktaya getirdik. Burada oyuncuların maç eksikliği fazlasıyla belirginleşti. En kritik anlarda top kaybettik, kendi liginde çok oynayan İspanyollar, her fırsatta geri dönmeyi başardı.

Son periyotta, Semih’i durduramayacağını anlayan Sergio Scairolo, alan savunmasına döndü. Semih’e ikili üçlü, sıkıştırmalar getiren İspanyollar, dış atışlarımızı riske etti. Bu savunmaya ilk başta hücum edemedik. Maç kafa kafaya geldi ama son hücumda sahanın yıldızı Semih, üç kişinin üzerinden attığı çok zor basketle, Dünya Kupası’nı bizlere müjdeledi.

Coach Ufuk Sarıca da takımı çok iyi yönetti, oyuna fazlasıyla hakimdi. Son zamanlarda çok kullandığı Metin, Ege, Göksenin gibi isimlere dakika vermeyen coach, ilk kez burada bulunan Berkan, Buğrahan ve uzun bir aradan sonra tekrar kadroya çağırdığı Sinan ve Tolga’ya güvendi.

Haberin Devamı

Nitekim Melih’in sakatlığı nedeniyle son anda kadroya çağrılan Buğrahan, bütün hücumları yönlendirirken, Tolga ve Sinan da çok kritik anlarda skor katkısı verdi.

Gecenin sorusu

Sahadaki 24 oyuncunun yarısından çoğu Dünya Kupası’nda oynamayacak. Yöneticiler, “Bizi Dünya Kupası’na götürdünüz. Eksik olmayın. Ama şimdi siz oturun, başkaları oynayacak” diyecekler. Soruyu bu oyuncuların FIBA’ya sorması gerekiyor bence.

Maçın starı

Son basketi atmasının yanı sıra 16 sayı ve 14 ribauntla ‘double-double’ yapan Semih, kaptana yakışır performans sergiledi. Ona çok fazla ihtiyaç duyulan bu maçta gereğini yaptı.

Maçın olayı

Kısıtlı kadromuza rağmen, 71 sayının 20’sini asist üzerinden atmamız, doğru basketbol oynadığımızın da bir göstergesiydi. Kulübünde süre bulamayan Buğrahan, tam 8 asist yaptı, galibiyette en büyük pay sahibi oyuncuların başında geldi.

Kısa mesaj

Bu takım geçen yıldan bu yana 9 maçta 7 galibiyet aldı. Çoğu maçta NBA ve Euroleague oyuncuları yoktu. O zaman da söylemiştim. Güvenildiği, sorumluluk verildiği taktirde gayet iyi oynayabiliyorlar. Oyuncular, bir kez daha kulüp coachlarına mesaj verdi.

YORUM YAZ