MENÜ

Devler hedefi vurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sırbistan maçının yorgunluğu fazlasıyla belli oluyordu Belçika karşısında. Gruptan çıkmamız için mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuna da böyle başladık. Ama devamlılığı sağlayamadık. Kolay değil 5 günde 4 maçı maksimum efor sarfederek oynamak. Nitekim iniş çıkışlar oldu, ilk çeyrekte 13, ikinci çeyrekte 14 sayı öne geçmemize rağmen Belçika her seferinde geri geldi.

İdare etme lüksümüz yok

Bu takımın ‘idare etme’ lüksü olmadığını da bir kez daha gördük. Mücadele eder, savaşırsak Sırbistan’ı da yenebiliriz, biraz gevşersek Belçika’ya bile yenilebiliriz. Sonuçta karar bölümünü harika oynadık. 5,5 dakika kala skor 60- 60 berabereydi. Bu sefer hatayı yapan, Belçika oldu. Salumu iki kez hücum ribaundu kovalarken, Furkan Korkmaz’a faul yaptı. Korkmaz’la piyango gibi 4 sayı bulduk. Ardından Melih en kritik yerde sahne aldı. Bizi alıştırdığı üçlükleri Belçika potasına gönderdi, Kenan da bu bölümde takımı harika yönetti. 3 dakikada 13-0’lık seriyle 73-60 öne geçtik ama bu kez Belçika’nın geri gelmek için zamanı kalmamıştı. ‘Tam zamanında’ yapılan atak bize ikinci turu müjdeledi. Halen kulübü olmayan Semih, harika bir turnuva geçiriyor.

Son yılların en skorer takımıyız!

20 yaşındaki Furkan Korkmaz, turnuvanın en iyi yüzdeyle oynayan oyuncuları arasında. Yüzde 60’ın üzerinde şut atıyor. Dün de yüzde 75’le isabet oranıyla 14 sayı attı. Cedi Osman, takımın sayı, ribaunt ve asist lideri. Gerçek bir lider. Melih Mahmutoğlu, turnuvanın en iyi üçlükçüleri arasında. Ve bu oyunculara kendi takımlarında sorumluluk verilmiyor. Demek ki oynayabiliyorlarmış!.. Bu kez ekstra katkı Barış Hersek’ten geldi. Forma giyen 11 oyuncu da sayı buldu. Son 12 yıldır Hidayet’ler, Mehmet Okur’lar, Ersan’lar, Ömer’ler, İbrahim’ler, Mirsad’lar vs varken bile bu kadar sayı atamıyorduk. Ortalamamız 77.3. Tarihin en sınırlı kapasiteli takımı olmamıza rağmen, son yılların en skorer takımıyız... Bu da Ufuk Sarıca ve teknik kadronun başarısı. Demek ki sayı atmak için çok yıldıza gerek yokmuş. Şimdilik ikinci turu garantiledik. Önümüzde bir Letonya maçı var. Letonya turnuvanın sürpriz yapma adayı takımları arasında. Ama gördüğüm kadarıyla bizim kadar sert değiller. Böyle oynarsak kazanabileceğimizi ve İspanya’dan kaçabileceğimizi düşünüyorum.

YORUM YAZ