MENÜ

Devler hata yapmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rusya maçından farklı olan, bu kez daha özgüvenle oynamamız, daha az top kaybı yapmamız ve telaşa kapılmamamızdı. Hal böyle olunca, 7’si Melih’ten olmak üzere 12 üçlük bulduk, 15 serbest atışın 14’ünü sayıya çevirip 80’li sayıları geçmeyi başardık. Tabii ki bunda Büyük Britanya’nım grubun en zayıf takımı olması ve kötü savunma yapmasının da payı var. Ama Cedi’nin yanına bu kez Melih, Semih, Furkan ve Sinan’ın eklenmesi sevindiriciydi.

Rusya maçının sonucu farklı olabilirdi

Turnuvaya Rusya yerine Britanya maçı ile başlasak belki o maçın da sonucu farklı olabilirdi. Turnuvanın şu an için en çok top çalan takımıyız. Maçın büyük bölümünde baskı ve ikili sıkıştırmalar yapıyoruz. Bu da çok efor sarfetmemize ve yorulmamıza neden oluyor. Ufuk Sarıca da dakikaları mümkün olduğunca dağıtmaya çalışıyor. İlk gün 12, dün de 11 oyuncu forma giydi.

Umarım ilgi artar

Fakat 16 sayıdan Britanya gibi bir takıma yakalanmamız, gecenin kötü yanlarından biriydi. Bu takımın ‘nasıl olsa kazanırım’ diye düşünme lüksü yok. Mücadele ederse her maçı kazanabilecek noktaya getirebilir. Ama savunmayı bıraktığı zaman da, Britanya gibi bir takıma bile yenilebilir. Konsantrasyonu 40 dakika boyunca sürdürmeleri gerekiyor. Dünkü galibiyetten bu dersi çıkarabilirler. Bizde olduğu kadar bütün takımlarda önemli eksikler var. Grupta Sırbistan büyük favori gibiydi ama mevcut kadroları ile vasatın biraz üstü görüntüdeler. Rusya’nın yendiği Sırbistan’ı bir ihtimal biz de devirebiliriz. Bir günlük ara takımların dinlenmeleri ve hazırlanmaları için fırsat olacak. Tribünler hala boş. Hala ülkemizde bir Avrupa Şampiyonası havası yok. Umarım dünkü galibiyet sonrası, ilgi biraz daha artar.

YORUM YAZ