MENÜ

Devler Ankara'da buluşuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes-Fenerbahçe

Ligin zirvesinde yer alan bu iki takım, bu sezon üç kez karşılaştı, üç maçta da gülen taraf Fenerbahçe oldu. Obradoviç, bu yıl Efes’in başına geçen Perasoviç’e, bir Cumhurbaşkanlığı, bir lig, bir de Euroleague maçında üstünlük sağladı. Fenerbahçe’de Bogdanoviç’in iyileşmesi, yapılan takviyeler, sezon başında formsuz ve hiç oynamayan oyuncuların rotasyona girip katkı yapması, takımı olumlu etkiledi. Efes çok inişli-çıkışlı bir sezon geçiriyor. Bazen mükemmele yakın oynarlarken, bazen bambaşka bir takım görüntüsüne bürünüyorlar. Bu seride belirleyici olan Efes’in performansı olacak. Fener’in aşağı yukarı nasıl oynayacağı belli ama Efes için her maç ayrı bir hikaye yazılıyor. Kupanın sürprizlere gebe olduğunu düşündüğümüzde, her türlü sonuç çıkabilir ama kazananın final kapısı büyük oranda aralanmış olacak.

Yeşilgiresun - Pınar Karşıyaka

Pınar Karşıyaka, sorunlu bir şekilde Ankara’ya geliyor. Ligde alınan seri yenilgiler ve Şampiyonlar Ligi’nde kaybedilen Frankfurt maçı sonrası coach Markoviç, ‘görüşme odası’na alındı. Ankara’da alınacak kötü bir sonuç, onun da kaderini belirleyecek gibi görünüyor. Yeşil Giresun, takımın en skorer ismi Okben’i, Darüşşafaka’ya gönderdikten sonra bocalar gibi olsa da ritminden çok fazla birşey kaybetmedi. Altyapılarda madalyalar kazanan genç yıldızların yanına aldıkları yabancılarla ‘proje’ takımı oldular. Bu proje de şimdiye kadar çok iyi işler yaptı. Geleneği ve tecrübesi olan Karşıyaka favori gibi gözükse de, formsuz olmaları, Giresun’un tecrübesiz ama enerjik bir takım olması bu eşleşmeye renk katacak.

Beşiktaş S.Japan - Banvit

İki takımımız, FIBA Şampiyonlar Ligi’nin de şampiyonluk adayları arasında. Ufuk Sarıca yönetiminde, gerek lig, gerekse Avrupa’da çok iyi bir sezon geçiren Beşiktaş, Ankara’ya da iddialı geldi. Oynadığı basketbol, geniş ve güçlü kadrosu ile Euroleague takımlarına kafa tutacaklardır. Ligde Bandırma’da oynanan maçta Banvit’i devirmişlerdi. Şimdi rövanşı vermemeye çalışacaklar. Banvit de, haftanın kapanış maçında Galatasaray Odeabank’ı çok farklı yendi. Bu galibiyette Furkan ve Tolga gibi iki genç yıldızın ön plana çıkması Türk basketbolu açısından da sevindirici. Filipovski yönetimindeki Banvit, ligde Galatasaray, Darüşşafaka ve Efes gibi 3 Euroleague takımını yendi. Çok dirençli ve inatçı bir takım görüntüsündeler. Çok ortada bir seri olacak. Buradan çıkacak takımın da şampiyonluk şansı olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray Odeabank- Darüşşafaka Doğuş

Euroleague’de mücadele eden iki takım, Ankara’ya form olarak çok iyi durumda gelmedi. Galatasaray, kadrosundan bir çok oyuncuyu gönderirken, istikrar sorunu yaşıyor. Barcelona deplasmanından sonra Banvit karşısında dibe vurmaları bunun göstergesi. Ama Ergin Ataman bu seviyelerde çok tecrübeli. Rakibe göre takımı hazırlayıp, onları şaşırtabiliyor. Darüşşafaka Doğuş, Wilbekın’ın sakatlanmasından sonra üst üste 5 maç kaybetmişti. Ardından Fenerbahçe ve Gaziantep’i yendiler. Onsuz oynamaya alışmaya başladılar gibi ama kazandıkları maçlarda da çok zorlandıklarını söyleyebilirim. Bu seride de günlük performanslar belirleyici olacak. İki takım da şampiyonluk hedefinde. Kazananı önceden kestirmenin çok güç olduğu bir eşleşme izleyeceğiz


YORUM YAZ