MENÜ

Devler 2022 biletini kaptı

Abone Ol Google News

A Milli Basketbol Takımı için ya 'tamam' ya 'devam' maçıydı. Ankara'da 7 farkla yenildiğimiz İsveç'i bu kez İstanbul'da 88-80 mağlup ettik ve Hollanda'nın da Hırvatista'ı yenmesiyle Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantiledik. 12 farklı galibiyet, diğer maçları beklemeden Milliler'i Avrupa Şampiyonası'na götürecekti. Dördüncü periyotta bu fırsat elimize geldi, Milliler 11 sayıya kadar ulaştı ama sonunu getiremedi. İsveç bizimayarımızda bir takım değil. Galibiyet kadar, Bandırma'dan yetişen ve Beşiktaş'ta forma giyen gençler Alperen ve Şeyhmuz'un performansları çok değerliydi. 18 yaşındaki Alperen, 24 sayı ve 12 ribauntluk harika bir performans sergilerken Şehmuz da, jeneriklere geçecek bir smaç yapıp, 8 sayı üretti.

Haberin Devamı

Hollanda, Hırvatistan'ı yenince

Maç boyunca kaçan 10 serbest atış olmasa, belki şu an 12 ve daha üzeri bir farka ulaşmıştık. Ama neyse ki, Hollanda gruptan çıkmayı garantileyen Hırvatistan'ı devirdi ve 8 sayılık fark bize yetti. İsveç, 6 üçlükle oynayan yıldızı Jerebko ile 4. periyotta bile oyuna ortak oldu ama bu anlarda sahne alan Buğrahan, üst üste 8 sayı atıp rakibin direncini kıran isim oldu. Shane Larkin'e yine çok önlem alınmıştı. Amerikalı, çok fazla top kullanmadı, 9 sayının yanına 7 de asist ekleyip, galibiyete yine önemli katkı yaptı.

Haberin Devamı

1993'ten bu yana seriyi bozmadık

Şimdi son maçlar formalite icabı oynanacak. Hırvatistan'a yenilsek bile 2 galibiyetle 3. sıradan Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. 1993'ten bu yana aralıksız olarak Avrupa Şampiyonaları'na yer alıyoruz. Oraya gitmek başarı ve sevinç kaynağı değil. Bunu unutmamalı, İsveç ve Hollanda'nın olduğu grupta neden bu kadar zorlandığımızı sorgulamalıyız...

YORUM YAZ