MENÜ

Derbide sonuç yine değişmedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir hafta aradan sonra iki takım bir kez daha karşı karşıya geldi, sonuç değişmedi. Galatasaray, her geçen gün umudunun yanı sıra, direncini de kaybediyor. Dün skoru hep geride götürdüler ama hep maçın içinde kaldılar. Fakat bir an bile olsun, kazanabilecekleri izlenimini vermediler. O inancı taşımıyorlardı sanki. Micov, Tyus ve Sinan oynadı, diğerlerinden hiç katkı alamadılar. Hal böyle olunca da Euroleague’de maç kazanılmıyor. Galatasaray’ın kötü oynamasına rağmen maçın içinde kalmasındaki en önemli etken, Efes’in konsantrasyondan çok uzak oyunuydu. Lacivert- Beyazlılar Play-Off sınırında. İç sahada üst üste Zalgiris ve Real’e kaybettiler. Hedefleri doğrultusunda bir yenilgiye daha tahammülleri yok. Ama Euroleague değil de, sanki bir hazırlık maçı havası vardı sahada.

Enteresan istatistik

Yeni transfer Paul, henüz Euroleague’e alışmaya çalışıyor, yanlış tercihler yapabiliyor ama sahadaki en konsantre, en çok isteyen oyuncuydu. Sahanın her iki tarafını da aynı ciddiyetle oynuyor.

Can Maxim, Efes’teki en iyi oyununu oynadı. Galatasaray’ın yaklaştığı anlarda üç isabetli üçlükle takımını tekrar ileri taşıdı. O da, oyunu okuma ve doğru tercih yönünü geliştirirse, daha önemli
bir oyuncu haline gelebilir. Euroleague’in en iyi serbest atış kullanan oyuncularından Heurtel’ın 0/4, takımın da 8/16 faul atması enteresan bir istatistikti. Maçın erken kopmamasındaki nedenlerden biri de bu oldu.

Galatasaray, 7. deplasman maçını da kaybetti. Ligin dibindeler. Önlerinde de çok zorlu 8 dış saha maçı daha var. Şimdiden havlu atmış bir havadalar. Efes’in şansı sürüyor ama istikrar sorunu, onların en büyük handikabı. Böyle oynayıp, her zaman maç kazanılmaz.

YORUM YAZ