MENÜ

Derbide Fenerbahçe farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe Doğuş’ta akıllar Final-Four’da ama gitmeden buradaki işini de kusursuz yapıyor. Dünkü Beşiktaş Sompo Japan derbisinde, dinlenenler vardı, az süre alanlar vardı ama yerli oyuncu ağırlıklı kadro bile geçen yılın finalistini 23 sayı farkla yenmek yeterli oldu.

Oyunun başında Ahmet bloklarla potayı kaparken, Jason Thompson en skorer oyunlarından birini çıkardı. Ali Muhammed çoğu ikinci yarıda olmak üzere 5 üçlükten 18 sayı üretirken, 4. periyodun başında Sinan’in iki üçlüğü maçı Fenerbahçe adına kopardı.

Sinan, 14 sayı ve 4 asistle derbinin yıldızlarından olurken, galibiyetin anahtarı Beşiktaş’ı 60 sayıda tutmaları oldu. Geçen yıl final oynayan Beşiktaş’ın hali hiç iç açıcı değil. Gerek bireysel performanslar, gerekse takım performansı dibe vurmuş durumda. Diebler sakattı ama oynayanlar arasında bir tane bile formda isim yok. 35’te 15 ikilik, 28’de 8 üçlük attılar. Çoğu da boş şutlardı. Play-Off yaklaşırken, hiç ışık vermediler. Böyle oynarlarsa final onlar için hayal olur.

En önemlisi geçen yıl Kenan, Erkan ve Sertaç performanslarını yukarı çekip Milli Takım’da önemli süreler almışlardı. Keza Semih Erden... Haziran ayında çok kritik iki maç oynayan Milli Takım. Bu 4 oyuncu da Milli Takım’ın önemli parçası. Bu sezon bırakın yukarı çıkmayı, geçen yılki performanslarının çok altında kaldılar.

YORUM YAZ