MENÜ

Darüşşafaka'ya çok yakıştı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk basketbolunun en köklü kulüplerinden Darüşşafaka... Tarihinde ilk kez Euroleague oynayıp Play-Off oynadıktan sonra, bu yıl da EuroCup’ı kazanıp, tarihinin en önemli başarısını elde ederken, bu kupayı Galatasaray’dan sonra Türkiye’ye getirme onurunu yaşadı. Bu şampiyonluk Darüşşafaka’ya çok ama çok yakıştı... Sezon boyun kupayı domine ettiler. Lokomotiv Kuban 20 maçı kazanmıştı ama onlar da 21 maçın 18’inde galip gelerek finale yükseldiler. Aslında şampiyonluğun müjdesi, Rusya’da bitime 11 saniye kala Sant-Ross’un kaptığı top ve sonrası Wilbekin’ın attığı üçlükle gelmişti. Sezonun MVP’si Wilbekin de, İstanbul’da noktayı koydu. ‘Buranın kralı benim’ dedi.

Adeta ders verdi

Dördüncü periyotta tam 7 dakika sayı atamamıştı Daçka. Ama savunma yaparak rakibin yaklaşmasına çok izin vermedi. 2 dakika kala fark 4’e inmişti ama Wilbekin 8 metreden attığı üçlükle, sımsıkı tuttukları kupayı bırakmayacaklarını gösterdi. Genel Menacer Mithat Demirel, düşük bütçeyle de nasıl değerli bir takım kurulurun dersini verdi. David Blatt, bu takımı sezon başından bu yana harika yönetti. Kupaya çok konsantreydi ve kazandı. Nasıl kazanılacağını zaten en iyi bilenlerden. 6 Türk oyuncu bu takıma çok katkı verdi. David Blatt de onlara güvendi, finalde bile sorumluluk verdi.

Gönülden tebrikler

Tabii ki bütün sezon duran ama finalde coşan Cummings ve diğerleri. Yıllardır bu takıma sponsor olan, bu yıl ismini vermese de desteğe devam eden Doğuş Grubu. Baştan sona hak edilen, son olarak kendilerinden çok büyük bir bütçeye sahip olan Lokomotiv Kuban’ı devirip kazanılan bir şampiyonluk. Herkesi gönülden tebrik ediyorum.

YORUM YAZ